Застосування Web of Science та Scopus для розвитку інформаційно-дослідницької компетентності науковців

September 20, 2018

     Саме такою була тема, з якою виступала Олена Кузьмінська, доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій, в рамках Всеукраїнського науково-методичного семінару «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі», організованого Національною академією педагогічних наук України та Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання.
    Тематика засідання, що відбулось 17.09.2018 р. у Президії Національної академії педагогічних наук України, «Цифрові відкриті системи для розвитку інформаційно-дослідницької компетентності наукових і науково-педагогічних працівників».

     Крім обговорення потреби і обмежень у застосуванні Web of Science та Scopus для розвитку інформаційно-дослідницької компетентності науковців, були розглянуті такі питання:

 1. Про академічну доброчесність та кодекс вченого.
Биков В.Ю. д.т.н., проф., дійсний член НАПН України, директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.
 2. Використання автоматизованих систем для перевірки унікальності текстів дисертаційних робіт.
Сідляренко А.І., директор ТОВ «Антиплагіат».
 3. Авторські ідентифікатори вченого: рекомендації щодо використання.
Новицька Т.Л. н.с. Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

    Учасники семінару визначили шляхи подальшої співпраці, зокрема, між навчальними закладами і науковими установами. А дієвість такої співпраці підтверджена досвідом здійснення спільних досліджень науковцями Інституту Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання та факультету інформаційних технологій НУБіП України.

Тетяна Волошина,
старший викладач інформаційних і
дистанційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook