ПІДВОДИМО ОСІННІ НАУКОВІ ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА 3. ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ВИКЛАДАННЯ ІСТОРИКО-ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН В СИСТЕМІ ВИЩОЇ ЮРИДИЧНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ І ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН» (м.ЛЬВІВ)

3 December 2017, 17:49

   Конференції у м. Хмельницькому (частина 1) передували ще два наукові заходи. Про один із них Ви маєте нагоду ознайомитися у частині 2. Щодо другого, то ним стала Всеукраїнська наукова конференція «Актуальні проблеми викладання історико-правових дисциплін в системі вищої юридичної освіти України і зарубіжних країн», що пройшла 19 жовтня 2017 року на базі спорідненої кафедри історії держави, права та політико-правових учень Львівського національного університету імені Івана Франка.

   Останнім часом теми таких конференцій можна охарактеризувати не лише як надзвичайно актуальні та своєчасні, а й про наболіле. Адже сьогодні проблеми науки поставлені у пряму залежність від годин у навчальному процесі, при формуванні робочих навчальних програм з історії держави і права зарубіжних країн їх вибір слід пов’язувати із тими країнами, досвід яких може бути корисними для нас, українців (приємно усвідомлювати, що думки збігаються), водночас не забувати про власні викладацькі традиції, тип праворозуміння, українську культуру, правові цінності та мотивацію студентської молоді до навчання.

   Зустріч пройшла цікаво, було піднято низку питань. Так, вкотре було порушене питання про те, хто має забезпечувати викладання дисципліни «Римське право» – історики права чи представники цивілістичної науки, якими методами краще послуговуватися при викладенні історико-правових дисциплін, яким повинен бути сам викладач історії права – його особистісні характеристики, як позбутися інформаційної асиметрії тощо. Цікаво було дізнатися, що в країнах Латинської Америки в юридичних закладах освіти у навчальних планах передбачені дисципліни, присвячені історії права латиноамериканських держав.

  Під час перерви усіх учасників заходу запросили відвідати Музей історії університету, де його завідувач Юрій Гудима провів нам коротку екскурсію.


Віра Качур,

завідувач кафедри теорії

та історії держави і права

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook