Відбулася відкрита лекція професора Долі М.М.

16 November 2015, 12:19
47 ауд. 4 навчальний корпус
16 жовтня 2015 року в 47 аудиторії навчального корпусу №4 доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України, декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Доля Микола Миколайович провів відкриту лекцію з «Систем захисту сільськогосподарських культур від шкідників».
Лектором зазначено, що в сучасних умовах вирощування сільськогосподарських культур інтегрований захист рослин передбачає управління популяціями шкідливих організмів у межах конкретних агробіоценозів за допомогою застосування оптимальної для конкретних умов системи заходів з метою оптимізації фітосанітарного стану посівів.
При цьому на думку професора Долі М.М. головною передумовою інтегрованого захисту рослин є фітосанітарний моніторинг і прогноз шкідливих організмів, який повинен представляти собою систему збору, накопичення, аналізу і використання фітосанітарної інформації з метою цілеспрямованого і оптимального проведення заходів захисту рослин.
Головна мета фітосанітарного моніторингу, як і будь-якої програми спостережень, - отримати необхідну інформацію для складання прогнозів і сигналізації розвитку шкідливих організмів та прийняття рішення по проведенню захисних заходів.
Студентами, під час відкритого спілкування була виявлена зацікавленість у можливості інноваційного розвитку сучасних технологій, а також задано багато питань.
В цілому лекція професора Долі Миколи Миколайовича мала високий науковий рівень щодо представлення сучасного науково-практичного досвіду, а також системність та логічне викладення навчального матеріалу. Слід зазначити, що високий рівень викладання органічно доповнювався мультимедійним супроводом та іншим методичним забезпеченням.
Дрозд Петро Юрійович
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook