День самоврядування на юридичному факультеті: студенти у ролі викладачів

9 October 2015, 22:08

   Роль студентського самоврядування набуває неабиякого значення в сучасному суспільстві, яке досить стрімко розвивається. Навчитися жити і працювати в умовах демократії – вимога часу. Безперечно, навички управління суспільством стануть надбанням людини. Вміння управляти – талант, який треба розвивати. Можливості зробити це на юридичному факультеті є.
 7 жовтня в рамках «Тижня правових знань», що проходить на юридичному факультеті, викладачем кафедри цивільного та господарського права Канарик Юлією Сергіївною була надана можливість студентам магістратури спробувати себе у ролі педагога, зрозуміти і відчути, як це –бути викладачем вищого навчального закладу. Усі з великим нетерпінням чекали цього дня та хвилювалися. Але, як потім з’ясувалося, хвилюватися було нічого.


Для того, щоб семінарське заняття пройшло у нормальному режимі, потрібна була ретельна підготовка. Заздалегідь «майбутній викладач» Руликівська Яніна самостійно складала завдання на семінарське заняття по темі «Загальна методика складання процесуальних документів в цивільних справах», підбирала цікавий матеріал. Отже, студентка проявили неабияку наполегливість і старанність, щоб підготуватися до семінару. На парі «новий» викладач здійснила спочатку тестову, а потім усну перевірку знань студентів по темі, а також перевірила домашнє завдання, яке було нею підготовлене та роздане студентам заздалегідь. Пара минула досить швидко, оскільки студентам було цікаво попрацювати із викладачем-однолітком. По досвіду своєї колеги, студенти зробили висновок, що робота викладача юридичного факультету досить не проста, але цікава. Під час пари за роботою Руликівської Яніни слідкувала і Канарик Ю.С. По закінченню, викладач похвалила якісно проведену роботу студентки по підготовці семінарського заняття, та зауважила, що в неї присутні педагогічні якості,які вона може застосувати, якщо побажає пов`язати себе з даною професією. Досягнення цього дня стали безцінним досвідом, залишивши в пам'яті студентів незабутні враження і спогади на все життя.

Канарик Юлія,

к.ю.н., асистент кафедри цивільного
та господарського права 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook