Лабораторні заняття 1 курсу факультету інформаційних технологій: сучасні інструменти, стратегічне бачення, моделювання бізнес-процесів

October 21, 2023
  Робоча атмосфера, застосування спеціалізованого програмного забезпечення на практиці, надає майбутнім фахівцям впевненості у своїх силах.

  SWOT-аналіз є першим важливим кроком у побудові стратегічного бачення. Це важливий крок для компаній та організацій, які хочуть мати розуміння своїх внутрішніх і зовнішніх сильних та слабких сторін, можливостей і загроз. Студенти 1 курсу спеціальностей «Економіка» (освітня програма Економічна кібернетика) та «Інформаційні системи та технології» під час лабораторних робіт з дисциплін Інформаційні та комунікаційні технології в економічці та Основи інформаційних систем використовуючи SWOT аналізують бізнес зі стратегічної точки зору, що допомагає визначити, як використати свої можливості, сильні сторони та як уникнути загроз, усунути слабкі сторони та як у цьому можуть допомогти сучасні інформаційні системи. 

 

  Щоб створити потрібний продукт або послугу, необхідно добре знати тих, хто буде ними користуватися. Налагодити ефективну роботу в команді також важливо знати характеристику кожного з учасників. Загальні характеристики цільової аудиторії: стать, вік і професія - важливі, але для кращих компаній на ринку цієї інформації про клієнта є недостатньою.

  Ефективне управління процесами інформаційної системи можливе лише при правильному їх моделюванні та оптимізації його виконання. Тому студенти опановують CASE-інструменти, які дозволяють оптимізувати наявні процеси у компанії, передбачити варіанти їх автоматизації у майбутній інформаційній системі та змоделювати сценарії виконання процесів. Кейсові завдання вчать майбутніх фахівців будувати організаційну структуру та прибирати зайві процеси, щоби скоротити витрати компанії, опановують інструментами для оптимізації бізнес-процесів та впровадження ефективного процесного управління.

  Студенти працюючи в командах аналізують сучасні рішення, які спростять життя людям або ж автоматизують певні сфери життя чи галузі виробництва в сучасних умовах. Вчаться працювати за методологіями управління бізнес-процесами - Design Thinking, Lean і Service Design, а також знайомляться з софтом моделювання процесів.

  Отож, якісна підготовка майбутнього фахівця під час лабораторних робіт сприяє їх професійному розвитку, вдосконаленню практичних навичок, розвиває їх вміння працювати в команді, що беззаперечно є не тільки вимогою сьогодення, а й в першу чергу роботодавців.

 

Тетяна Волошина та Валентина Корольчук,
доценти кафедри інформаційних систем і технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook