Стажування у Вроцлавському природничому університеті аспіранток ННІ лісового і садово-паркового господарства Вероніки Фурси та Єлізавети Півень

March 23, 2023
м. Вроцлав, Польща

Міжнародна програма академічної мобільності PROM – це Міжнародний стипендіальний проект обміну та співпраці науковців і молодих викладачів, що успішно функціонує та розвивається у Вроцлавському природничому університеті (м. Вроцлав, Польща).
Нині аспірантки ННІ лісового і садово-паркового господарства Вероніка Фурса та Єлізавета Півень успішно завершили місячне стажування за цією програмою у Вроцлавському природничому університеті та повернулися в Україну.

Аспірантки ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України Вероніка Фурса та Єлізавета Півень на стажуванні у Вроцлавському природничому університеті

На фото зліва направо: Вероніка Фурса, директор міжнародного відділу Вроцлавського природничого університету Кшиштоф Кафарскі, його заступниця Анна Раушкєвіч та Єлізавета Півень

Керівником стажування була Моніка Жемянська – професор кафедри ландшафтної архітектури. Під час стажування дівчата відвідали лабораторний комплекс та розсадники науково-навчальної станції Вроцлавського природничого університету. На цій території знаходяться сучасна наукова лабораторія розмноження рослин in vitro та тепличні комплекси, обладнані за новітніми принципами та технологіями. Там їм розповіли про нові поставки сучасного обладнання, вимоги до роботи з ним, особливості проведення досліджень, провели екскурсію тепличними комплексами, продемонстрували асортимент рослин, які вирощується у відкритому ґрунті.

Фото обладнання лабораторного комплексу науково-навчальної станції Вроцлавського природничого університету

У процесі здійснення натурних обстежень громадських просторів і створеної системи зелених насаджень аспірантки знайомились із принципами створення зеленої інфраструктури на території міста Вроцлав з метою здійснення подальшого аналізу та порівняльної характеристики з насадженнями міста Києва, узагальнення та використання отриманих результатів у майбутніх спільних наукових публікаціях. Одним із досліджуваних об’єктів став собор Св. Івана Хрестителя, який побудовано в 1540 році. Особливістю озеленення території храму є регулярний стиль, використання різних топіарних форм.

Фото собору Св. Івана Хрестителя, м. Вроцлав

Під час проходження стажування відбулося засідання кафедри, на якому аспірантки успішно відзвітували про результати свого стажування, презентували свої напрацювання, почули рекомендації та настанови щодо формування спільних наукових публікацій.

На фото зліва направо: завідувач кафедри ландшафтної архітектури Катажина Токарчик-Дороцяк, Єлізавета Півень, професор Моніка Жемянська, Вероніка Фурса та Олександра Страшок

Звітна доповідь Вероніки Фурси на засіданні кафедри ландшафтної архітектури

Звітна доповідь Єлізавети Півень на засіданні кафедри ландшафтної архітектури

Аспірантки щиро вдячні Національному університету біоресурсів і природокористування України, Навчально-науковому центру міжнародної діяльності та Вроцлавському природничому університету за надані можливості проходження міжнародного стажування та отримання неоціненого досвіду спільної праці з науковцями кафедри ландшафтної архітектури Вроцлавського природничого університету.

Олена Колесніченко,
гарант ОНП Садово-паркове господарство
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook