А наші таланти – найкращі

March 21, 2023

     Творча весна розпочалася для колективів кафедри культурології участю у конкурсах і фестивалях, адже студенти вийшли на очне навчання – і відразу захотіли спробувати свої сили і показати себе поціновувачам.

     Так, на початку березня відбувся ІІІ Всеукраїнський багатожанровий конкурс «Kyiv Muses of Talents», в якому наші творчі студії здобули заслужені перемоги. Серця журі підкорила Уляна Гринь - студентка 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, вихованка мистецької студії «Сім сходинок» (керівник народний артист України професор кафедри культурології Роман Рудий) з піснею «Відлуння твоїх кроків».

     Неймовірну атмосферу фарбами своїх голосів створив народний жіночий вокальний ансамбль «Октава» з піснею «Київський вальс» (керівники -  викладачі Ніна Мелікова та  Ірина Литвиненко). Журі відзначило професійне виконання та чудовий вибір пісні.

     Також родзинкою фестивалю стало вокальне тріо «Сопрано» (керівник  - викладач Владислава Чайка) з піснею «Біля тополі», яка так влучно віддзеркалює те, що болить сьогодні кожному українцю: мамину любов та синову вірність Батьківщині.

     Особливо приємні враження на журі справила хореографічна робота колективу «Сузір’я ритмів» (керівник – викладач Вячеслав Борзенков) з композицією «Стефанія». Було відзначено креативний та сучасний підхід у виконавстві та постановці твору.

     Високоповажне журі висловило вдячність керівникам творчих студій кафедри культурології за клопітку працю та вагомий внесок у розвиток пісенного, хореографічного жанрів та професійну підготовку талановитих студентів. Засновник і директор конкурсу Єгор Мірошниченко висловив підтримку учасникам: «Ми впевнені на 100 відсотків, що разом із ЗСУ Перемогу творите і ви, творчі особистості!»

     А у фестивалі-конкурсі мистецтв «Талановиті та незламні» перемогу здобула балетна група народного ансамблю пісні і танцю «Колос» :

  

     Слова вдячності за творчість, вірність і відданість сенсу життя – творчій правді, самовіддану працю і творення нової естетики сцени почула керівник групи старший викладач Ольга Сауріна.

     Дякуємо нашим Збройним Силам, велике спасибі керівництву університету за те, що у складний воєнний час маємо змогу навчатися, розвивати свої таланти, зберігати і примножувати рідну культуру, яка є підґрунтям незалежності нашої держави. 


Ірина Майданюк, завідувач кафедри культурології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook