У НУБіП України завершився Тиждень правових знань – 2022: за плечима численні навчальні, наукові та просвітницькі заходи

October 9, 2022
 
Ось і добіг кінця ХІ Тиждень правових знань у НУБіП України. З 03 жовтня до 08 жовтня 2022 р., з понеділка до суботи, шість днів поспіль на юридичному факультеті та за його межами відбувалися різноманітні заходи, приурочені Тижню правових знань в НУБіП України – 2022. Кожного дня науково-педагогічні працівники реалізовували свої ініціативи і радо ділилися своїми ідеями, знаннями, займалися просвітництвом студентської молоді!
   Тижневий марафон розпочала кафедра теорії та історії держави, доцентка якої Ірина Єрмоленко 03 жовтня 2022 р. запросила приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округ пані Марію Куксову поділитися своїм багатолітнім досвідом і допомогти присутнім студентам та магістрам якісно опанувати фах нотаріуса.
   Цього ж дня кафедра цивільного та господарського права презентувала свої студентські наукові гуртки, роботу яких було відроджено після тривалої перерви. Зокрема, доцентка кафедри Лілія Панькова презентувала науковий гурток «Бізнес і держава», розповіла професійну орієнтованість гуртка та окреслила головні напрями роботи. А вони викликають неабияку цікавість Адже на 2022/2023 н.р. заплановано пропрацювати питання публічних закупівель в Україні, правових підстав електронної комерції (e-commerce) в Україні, проблем захисту прав споживачів товарів, робіт, послуг, особливості підприємництва в умовах воєнного стану.
   Для магістрів 1-го року навчання та студентів 2 та 3 курсу юридичного факультету доцентка кафедри Інна Горіславська організувала зустріч з юристом-медіатором та презентувала гурток «Mediation skills for life».
   04 жовтня 2022 року став насиченим на події днем – відбулося аж 4 заходи, кожний з яких привніс щось своє особливе. Кафедра теорії та історії держави і права провела два онлайн-заходи. Ранок розпочався з круглого столу «Авторське право та суміжні права», організованого доценткою кафедри Людмилою Протосавіцькою для студентів 2 курсу факультету інформаційних технологій. Згодом усі бажаючі мали змогу прослухати вебінар Світлани Авраменко на тему «Моральні аспекти роботи адвоката». Майбутнім юристам розповіли, що при наданні юридичної допомоги особам, адвокат повинен поважати їх права, честь і гідність, дотримуючись ділової дистанції при спілкуванні з довірителем.
   Кафедра адміністративного та фінансового права організувала проведення круглого столу «Особливості діяльності органів даржавної влади в умовах воєнного стану в Україні», модераторкою якого виступила Олена Артеменко. Цей захід засвідчив неабиякий інтерес з боку громадськості до діяльності органів державної влади.
   У цей день не залишилися осторонь і кафедра міжнародного та порівняльного правознавства, доцент якої Сергій Кідалов запросив адвокатку Анну Больботенко провести юридичний практикум із студентами-правниками.
  5 жовтня відбувся круглий стіл «Говоримо про економічне право» активну участь у обговоренні прийняли студенти 1 курсу економічного факультету, освітньої програми «Міжнародна економіка». Модератором виступила доцентка кафедри теорії та історії держави і права Олена Чомахашвілі.
   06 жовтня 2022 року відбулося засідання дискусійного клубу "De Jure!" під керівництвом доцентки кафедри теорії та історії держави і права Людмили Протосавіцької. Темою обговорення стало таке завжди цікаве й актуальне питання, як право на життя.
   У п’ятницю 07 жовтня до участі в Тижні правових знань були залучені студенти 1 курсу ОП «Публічне управління та адміністрування», які отримали змогу взяти участь в роботі круглого столу «Соціальні права громадян: правове забезпечення та захист», організованого доцентом кафедри теорії та історії держави і права Сергієм Козіним.
   Цикл заходів завершила завідувачка кафедри Віра Качур, яка 08 жовтня провела науково-практичний семінар «Академічна доброчесність і якість підготовки майбутніх правників». Робота семінару була побудована за принципом «питання» (що?, для чого?, як?, навіщо?) – «відповіді» (пропонувалися, пояснювалися, обговорювалися). Головний висновок, до якого дійшли усі присутні – це: «Професіоналізм починається з академічної доброчесності!». Тож студентам було представлено сторінку юридичному факультету, яка стане для них у їхньому намірі «Бути чесними!» дороговказом після того, як буде прийнято рішення «Почни з себе!». І хоча статус заходу був науково-практичний семінар, зустріч пройшла в дружній атмосфері, конструктивному діалозі і завершилася традиційним селфі на згадку.
   Юридичний факультет щиро дякує усім учасникам, модераторам, спікерам за їх участь в організації та проведенні цікавих навчально-наукових та просвітницьких заходів. Ми впевнені, що висока правова культура суспільства сприятиме подальшій консолідації українського суспільства та процвітанню рідної України!
 
Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії та історії держави і права 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook