Відкриті лекції осіннього семестру кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну

October 8, 2022
Киів, НУБіП України

    З початку нового навчального семестру викладачі кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну провели низку відкритих лекцій для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 206 «Садово-паркове господарство», які навчаються за дистанційною та очною формами навчання. Для проведення лекцій в дистанційному форматі викладачі використовують різні платформи, зокрема: Google Meet, Zoom та Cisco Webex.
    Перша відкрита онлайн-лекція відбулася 7 вересня 2022 р. на платформі Google Meet із дисципліни «Основи містобудування» для студентів 2-го курсу, яку проводила доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, к.с.-г.н. Олеся Піхало. Тема лекції «Містобудування сьогодні і завтра». Студенти ознайомилися з містобудуванням різних історичних епох, дізналися про вплив утопічних ідей на розвиток містобудівних теорій, вивчили принципи розпланування фабричних міст та міст-садів.

    На платформі Zoom 19 вересня 2022 року відбулась відкрита лекція доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, к.с.-г.н. Анжели Дзиби з дисципліни «Квітникарство» для студентів денної форми 2-го курсу скороченого терміну навчання. Тема лекції: «Колір, пропорції числові співвідношення у квітниках». На лекції розглянуто питання: дія кольору на людину; види гармонії кольорів; поняття контрасту; закони і види художньої композиції та числові співвідношення у квітниках.

    Для першокурсників спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» та всіх бажаючих 20 вересня 2022 року доцентом кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, к.с.-г.н. Вікторією Міндер проведено відкриту лекцію із дисципліни «Образотворче мистецтво». Тематикою лекції «Образотворче мистецтво: основні поняття» розкрито місце дисципліни у логічній структурі підготовки фахівця садово-паркового господарства, що сприяє естетичному формуванню всебічно розвиненої особистості. Розглянуто основні види та підрозділи образотворчого мистецтва, класифікації зображень, елементи графічної мови, як одні із важливих питань для усвідомлення процесу виконання ландшафтного проекту. Одним із основних висновків першої лекції дисципліни «Образотворче мистецтво» став вираз: «Мистецтву треба вчитися!».

    На засіданнях кафедри обговорено результати викладання лекцій, як зі сторони викладачів, так і зі сторони студентів, що дозволяє підтримувати високий науковий і методичний рівень проведення навчальних занять і ділитись досвідом застосування різних методичних прийомів і підходів проведення лекцій.

Бажаємо усім учасникам навчального процесу нового навчального року творчих успіхів!

Олена Колесніченко,
завідувачка кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook