На кафедрі обліку та оподаткування відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

January 14, 2022

 У відповідності до наказу Міністерства освіти і науки України від 05.11.2021 р. № 1179 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році» на кафедрі обліку та оподаткування відбувся перший етап конкурсу студентських наукових робіт.

Основна мета конкурсу - сприяння реалізації здібностей обдарованих студентів, стимулювання їх до творчого самовдосконалення, розкриття та використання наукового потенціалу.

На розсуд комісії студенти, які навчаються на спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит»), представили свої різнопланові дослідження. Всього було заслухано 11 робіт, які були підготовлені учасниками студентських гуртків «Проблеми методики та організації обліку, контролю та аналізу» та «Бухгалтерський облік у сучасних умовах господарювання» кафедри обліку та оподаткування.

В ході жвавої дискусії та обговорення кращі наукові роботи були рекомендовані до участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт за відповідними галузями знань і спеціальностями. Отож, переможцями стали:

Здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти Марія Ніколенко (НУБІП) та Катерина Назаренко (МНАУ), які під спільним керівництвом д.е.н., проф. Гуцаленко Л.В. (НУБІП) та д.е.н., проф. Дубініної М.В. (МНАУ) представили дослідження на тему: «Функції обліку у формуванні стимулюючих виплат в умовах ризиків».

Метою дослідження було обґрунтування теоретичних положеннь щодо ролі облікових функцій в управлінні підприємством, зокрема інформаційної, контрольної, оцінювальної, аналітичної та прогностичної, а також сформувати механізм стимулюючих виплат за погодинною та відрядною формою оплати праці в умовах ризиків, з якими зустрілися більшість підприємств внаслідок запровадження карантинних обмежень.

Студентка 4 курсу Вікторія Карасюк, під керівництвом к.е.н., доц. Ганяйло ОМ., представила неординарне дослідження на тему «Оподаткування стартапів: міжнародний та національний досвід». Метою дослідження стало вивчення тенденцій розвитку стартапів та особливостей їх оподаткування в Україні та світі, зокрема, визначено перелік проблем, які потребують державної підтримки для покращення інноваційної екосистеми для стартапів в Україні. Проаналізувавши діючі системи оподаткування стартапів в Україні та проблеми, які мають місце при застосуванні загальної і спрощеної системи оподаткування та нового для України податкового режиму Дія Сіty, обґрунтовано пропозиції, що дозволять стартапам обирати оптимальну систему оподаткування та приймати обґрунтовані управлінські рішення.

Щиро бажаємо успіхів нашим студентам під час проходження 2 туру Всеукраїнського конкурсу!

Світлана Дерев’янко,

доцент кафедри обліку та оподаткування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook