Виробнича практика у фінансистів як складова їх професійної підготовки

20 серпня 2021 року

 

 

  Студенти 1 скороченого терміну навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» вже місяць знаходяться на виробничій практиці. Проходження практики втілює один з основних принципів навчання забезпечує зв’язок теорії і практики, що відображає складну діалектику професійної підготовки студентів – майбутнього фахівця з фінансів. В процесі проходження практики студенти знайомляться із особливостями планово-фінансової, інформаційно-аналітичної, інноваційної, організаційної та проектно-дослідницької діяльності на підприємстві. Бази практик для бакалаврів в цьому році є різноманітні, зокрема: Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка, ПраТ АТП «Атлант», ФГ «Колос», ТОВ «Констракшин Машинері», ПраТ«СК«ІнтерЕксперт», ДП «Олевське лісове господарство», ДПДГ «Нова Перемога».
   У Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка пройшла практику Тетяна Ботвиновська, яка займалася аналізом і контролем грошових потоків підприємства, ознайомилася з основними господарськими операціями та принципами їх здійснення в програмі 1 C та веденням первинної документації в тому числі з допомогою програми M.E.Doc. Брала участь у складанні оперативних та зведених бюджетів по вирощуванню сільськогосподарських культур.
 
   У ПраТ АТП «Атлант» пройшла практику Анастасія Калантир. Яка ознайомилася з особливостями формування довідок по рахунках та оборотно-сальдових відомостей, відкриття рахунків в національній та іноземній валюта та проведення щоденних платежів в національній та іноземній валютах; а також проводила аналіз рентабельності діяльності підприємства. Крім того разом з головним бухгалтером вона здійснювала реєстрацію податкових накладних, розрахунків коригувань до них, а також заповнення декларацій з ПДВ.

    
Олександр Куруц пройшов практику у ФГ «Колос» в коло обов’язків якого входило збір та обробка первинної документації, брав участь у складанні фінансової звітності. Проводив оцінку роботу підприємства та здійснював пошук резервів підвищення ефективності виробництва, а також поліпшення фінансового стану підприємства.


   По завершенню практики студенти повинні будуть підготувати звіт про її проходження та захистити його перед комісією, що сформована на кафедрі фінансів для того, щоб підтвердити практичні знання з фінансової звітності, заповнення фінансової документації, здійснення фінансових операцій, оподаткування, аналізу даних, тощо.
 
Надія Мрачковська,
доцент кафедри фінансів

 

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook