Підписання угоди про співпрацю – підсумок засідання круглого столу «Бібліотеки ЗВО: нові підходи та стратегії»

2 липня 2021 року

     Бібліотека – це не лише книги та послуги для задоволення інформаційних потреб студентів і викладачів, бібліотека – це ще й безліч проєктів, креативних ідей та цікавих зустрічей.
    Тож, цього разу, а саме 1 липня 2021 року в межах проведення круглого столу «Бібліотеки ЗВО: нові підходи та стратегії» наша книгозбірня приймала гостей – колектив бібліотеки Університету Григорія Сковороди у Переяславі.

       Зустріч відбулася у читальній залі центральної бібліотеки. Під час заходу обговорили нові підходи в обслуговуванні користувачів, поділились досвідом роботи в умовах карантинних обмежень.
      Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки НУБіП України розповіла про нові он-лайн послуги, що були запроваджені впродовж останнього року під час пандемії, про роботу над стратегією книгозбірні на наступні 5 років та основні стратегічні цілі на майбутнє.

       Наприкінці засідання керівниці бібліотек, Тетяна Кіщак та Ольга Шкира, підписали Угоду про співпрацю, мета якої – об’єднання зусиль та досвіду для розвитку потужних інтелектуальних, інформаційних, аналітичних, дослідницьких, комунікативних, культурних, екологічних центрів, що згуртовують університетські спільноти задля підтримки навчального та науково-дослідного процесів.
    Угода передбачає використання електронних ресурсів навчальної та наукової інформації бібліотек для виконання запитів власних користувачів; впровадження міжбібліотечного обміну літературою; проведення спільних конференцій, семінарів, зустрічей-нарад; сприяння розвитку нових сучасних сервісів для користувачів; впровадження спільних культурних, екологічних проєктів.

     Згідно програми круглого столу, колеги бібліотекарі детально ознайомились з роботою всіх відділів нашої книгозбірні, зокрема відділ комплектування, наукової обробки документів і організації каталогів, відділ інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення, відділи обслуговування читачів навчальною, науковою та художньою літературою та інформаційно-бібліографічний відділ. Гості також відвідали філію бібліотеки у навчальному корпусі 10.

     Після завершення засідання круглого столу учасників було запрошено на екскурсію до університетського ботанічного саду та навчально-наукової лабораторії конярства. Гості отримали безліч яскравих емоцій і незабутніх вражень.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook