Виховання патріотизму як небанальний варіант профорієнтації

21 квітня 2021 року
     У 50-х роках минулого століття у лісовому масиві неподалік університетського студмістечка в районі вулиць Блакитного та Добрий шлях було знайдено могилу невідомого солдата. Про те, що тут можливе захоронення, повідомили місцеві жителі. Інформація підтвердилася, і шефство над знайденою солдатською могилою взяли учні та вчителі 186-ї столичної школи, яка розташована у Голосіївському районі. На жаль, з часом про могилу знову забули. І згадали вже в НУБіП.

     Облагородити прилеглу територію, відновити огорожу і пам’ятну табличку взялися студенти-члени «Університетської варти», на чолі з начальником відділу комплексної безпеки та ЕТЗ ОО, головою Голосіївської організації ветеранів-прикордонників Василем Моісєєвим, яким допомогли господарники університету.

  

     У 2019 році я став призером конкурсу «Вчитель року» міста Києва і запросив тоді колег з 186-ї школи відновити гарну традицію, розповідає він. Крім іншого, вважаю це дієвим варіантом небанальної профорієнтаційної роботи серед школярів.
     Ідея впала на благодатний ґрунт: днями до НУБіП завітали школярі все тієї ж 186-ї школи, які вирішили вступати до нашого університету вже цього літа. Разом із нашими студентами вони прибрали могилу невідомого солдата та принагідно поспілкувалися про студентське життя, ще раз переконавшись у правильності свого вибору.

Ірина Кушніренко
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook