Пленарне засідання всеукраїнської студентської онлайн-конференції

2 квітня 2021, 16:15

 1 квітня на факультеті конструювання та дизайну проходила 75 всеукраїнська науково-практична студентська онлайн-конференція «Наукові здобутки студентів у дослідженнях технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн». Відкрив роботу конференції декан факультету Зиновій Ружило. Він побажав юним науковцям успіхів у роботі та наснаги. До його побажань долучились і інші науково-педагогічні працівники.

 

Перші доповідачі студенти Бутков М.О. та Сентищев О.О. (науковий керівник – професор Пилипака С.Ф.) – розповіли про розрахунок гравітаційного спуску, утвореного поверхнею косого закритого гелікоїда.

 

Однією з робочих мов конференції була англійська. Тому студент Круглій М.М. (науковий керівник професор Афтанділянц Є.Г.) вирішив зробити доповідь на ній. Вона стосувалась доменного (колошникового) газу та його використання у металургії.

 

Магістр другого року навчання Зарівний О.Ю. (науковий керівник – професор Ромасевич Ю.О.) розповів присутнім про дослідження динаміки регулювання малоприводної системи „рухомий маятник”. Він показав теоретичну частину роботи та роботу зібраної ним установки, на якій будуть проведені відповідні експерименти.

 

Відмітимо, що цього року декілька студентів підготували по дві доповіді. Серед них і Круглій М.М. (науковий керівник – доцент Черниш О.М.). Він розповів про аналітичні методи розрахунку кінематики кривошипно-повзунного механізму та порівняв їх із графо-аналітичними.

 

Студент Бутков М.О. під керівництвом професора Афтанділянца Є.Г. підготував доповідь англійською мовою про електронно-променевий переплав. В своїй доповіді від відзначив, що такі технології є надзвичайно актуальними для процесів виготовлення одиничних металевих деталей.

Магістр другого року навчання Пундик К.Р. (науковий керівник – професор Ромасевич Ю.О.) представив доповідь на тему „Системотехніка стрічкового конвеєра при керуванні від пристрою плавного пуску”. У цих дослідженнях автору вдалось знайти оптимальні налаштування пристрою плавного пуску, які забезпечують мінімізацію небажаних енергетичних та динамічних показників роботи конвеєра.

До наукової дискусії у рамках пленарного засідання долучились і студенти напрямку підготовки „Будівництво та цивільна інженерія”. Магістр Лавринович М.В. (науковий керівник – старший викладач Бакуліна В.М.) англійською мовою доповів про роль VDC-спеціалістів у будівельній галузі. 

Магістр Пундик К.Р. під керівництвом доцента Мельник В.І. розповів про надійність інформаційних систем. Ця доповідь викликала жваву дискусію, оскільки питання, що були охоплені у доповіді, стосуються кожного.

Насамкінець студенти Смільняк Ростислав та Нежувака Ростислав представили результати, які їм вдалось отримати використовуючи технології віртуальної реальності в навчальному процесі. Цією роботою керує доцент кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну Несвідомін А.В.

2 квітня конференція продовжила роботу у форматі секційних засідань: надійності техніки і ремонтно-технологічного обладнання, нарисної геометрії та комп’ютерної графіки і дизайну, сучасних проблем механіки, сучасних технологій виробництва матеріалів і конструкцій, конструювання машин та обладнання, основних напрямків проектування об’єктів екоархітектури.

Хочеться побажати всім, хто прийняв участь у роботі конференції, успіхів у подальшій науковій роботі, нових і цікавих результатів та наснаги.

 

Заступник декана з наукової роботи

Юрій Ромасевич

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook