Вплив пандемії на земельне адміністрування: міжнародний вебінар

25 березня 2021 року
     Пандемія COVID-19 значно прискорила впровадження нових електронних та цифрових послуг у адмініструванні земельних відносин. Цій темі був присвячений вебінар, що був організований 22 березня 2021 року Робочою групою з питань управління земельними ресурсами Європейської економічної комісії ООН (WPLA) та Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО). На вебінарі були представлені тематичні дослідження з Великобританії, Хорватії та інших країн, а також дискусія за часті Боснії та Герцеговини.

     До дискусії були запрошені понад сорок експертів із регіону Європи та Центральної Азії. На запрошення регіонального представництва ФАО у вебінарі взяли участь декан факультету землевпорядкування НУБіП України, професор Тарас Євсюков та завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин. Головна дискусія на вебінарі точилася щодо переваг і можливостей, які виникли внаслідок прискореної або незапланованої цифрової трансформації у сфері адміністрування земельних відносин, а також їх довгострокових наслідків.

     Учасники вебінару акцентували увагу на тому, що пандемія COVID-19 вплинула на ринки нерухомості у всьому світі і сьогодні ми переживаємо величезну зміну парадигми управління земельними ресурсами. Головними наслідками пандемії стала прискорена цифрова трансформація багатьма урядами послуг та процесів у земельній сфері, зміни комунікаційних та маркетингових методів, а також удосконалення реєстраційних та кадастрових процедур. Учасники семінару погодилися, що зміни останнього року матимуть довготривалий вплив на людей, технології та системи управління земельними ресурсами.
     Це був перший веб-семінар із серії спільних вебінарів WPLA-FAO на тему «Земельне управління під час пандемії COVID-19». Висновки, результати та результати цих обмінів будуть представлені на дванадцятій сесії Робочої групи ЄЕК ООН з питань земельного управління 31 травня та 1 червня 2021 року.

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook