ПРЕКРАСНЕ СВЯТО ВСІХ ЖІНОК….ПРИВІТАННЯ СТУДЕНТІВ

8 березня 2021 року

Весна… Що приносить нам ця чудова пора року? Тепло, гарний настрій, перші квіти… і багато-багато свят! Перше свято, яке в першу чергу приходить на нашу думку, і яке безперечно пов'язане із весною, це – Міжнародний жіночий день.

 
     Що ми знаємо про дане свято? На цей день весь час дивилися під  призмою боротьби жінок за рівні права. Проте, я вважаю, і більшість розділять зі мною цю думку, що в цей день потрібно відкинути різний історичний підтекст, особливо поняття – боротьба. Адже не потрібно ніяких доказів про значимість жінки як в історії, так і в сучасному житті. Це очевидно! Та і не про це зараз. Важливо, щоб кожен із нас розумів, що прекрасні представниці жіночої статі в цей день, не чекають від нас уславлення, в першу чергу вони хочуть від нас уваги, можливо якийсь подаруночок, а також приємних, а головне, щирих слів.
     Хтось скаже, що чоловік повинен робити це якомога частіше, і будуть праві, проте саме цього дня, дані дії набувають особливого, святкового окрасу. І саме тому, представники чоловічої статі студентства ХТІ не збираються робити виключення, і ми не будемо скупитися на щирі слова привітання. Тому прошу  милих та прекрасних представниць жіночої статі, як студентства, так і викладацького складу нашого факультету із теплом, ніжністю та святковим настроєм вислухали наші слова.
    В першу чергу, я задався питанням, яка думка наших студентів щодо даного свята. Адже, це дуже цікаве питання, погодьтесь. І мені вдалося отримати відповіді на питання, які, на мою думку, найчастіше цікавлять наших любих жінок. Так ось, студент 1 курсу Захар Луб’янко, наступним чином охарактеризував дане свято: «Я вважаю, що це свято прекрасне, адже воно дає привід щиро та від усього серця привітати наших дівчат з їх святом, підняти їм настрій. І це прекрасно, адже немає в світі нічого кращого за радісну та щасливу жінку».
    Чудові слова! От чому для нас, чоловіків, так важко казати нашим жінкам ці слова якомога частіше? Ніщо. Правда, ніщо нам не заважає цього робити, але ж ми їх не кажемо. Можливо, з цією метою існує це свято. Чому потрібно для цього виділяти певний день? Що так важко сказати такі прості слова? Можливо важко. Тому в цей особливий день жінка заслуговує особливої уваги та пошани.
    Вас не цікавило, що саме для чоловіка означає цей день, що вони відчувають? Із цим питанням мені допоміг розібратись студент 1 курсу Роман Мамчур: «8 березня – це день, який жінки повинні провести у моральному та фізичному відпочинку. В свою чергу, чоловік виконує роль як чоловіка, так і жінки. Жінка у цей день повинна отримати масу позитивних емоцій, уваги та поваги. Жінка – це восьме чудо світу!»
    А дійсно, чому б не зробити жінку, офіційним восьмим чудом світу? Але, чи потрібно це? Адже для кожного чоловіка, його жінка є як і восьмим, так і дев’ятим, і десятим чудом світу. Жінка – божественне творіння! А в цей день наше божество має отримати не менш божественний подарунок. А що ж про це думає середньостатистичний чоловік? Із цим мені допоміг розібратись студент 1 курсу Демид Матін: «Найкращий подарунок – це коли жінка проведе цей особливий день із посмішкою, а як це зробити, кожен чоловік має знати сам…».
    Дехто заперечить, що найкращий подарунок це букет квітів, каблучка з діамантом, чи ще щось. На мою ж думку, матеріальний подарунок цінності ніякої не має. Звісно, в перший момент це може справити неабияке враження, можливо, навіть, захоплення, проте згодом ці ефекти минуть, наче їх і не було. Найкращий подарунок для наших прекрасних дам це – відчути себе жінкою, відчути себе потрібною. А це можна досягти тоді, коли ти не відмазався букетом, а коли ти виділив цілий день, і провів його з нею, приділивши їй максимальну увагу. Один день щастя. Для нас це ніщо, а для них великий момент радості.
     Студент 1 курсу Андрій Міщенко яскраво утотожнив усі вище сказані слова:
«Приходить раз на рік до нас чудове свято,
Де відчуття тепла, де квітів так багато.
Стає відома істина стара-
Без жінки не прожити чоловіку.
 
Чомусь говорять, що жінки слабкі.
Та довести я можу безсумнівно,
Що навіть найсильніші мужики
Ставали перед нею на коліна.
 
Бо класна дівчина-це повість,
Красива і незабутня,
Бо класна дівчина-це совість,
Чиста і непідкупна.
 
А ще вона-криниця,
З якої не боязко пити,
Хороша жінка-світлиця,
В якій хочеться жити і жити.
 
І можна дарувати кошти та намисто,
Абонемент на фітнес, гаджет урочисто.
Але як прийде СМС-ка серед ночі,
Жіноче серце мліє й ожива,
За діаманти і за золото дорожчі
Від нас ласкаві і закохані слова!»
 
    Особливу увагу мені хотілось би приділити нашому викладацькому складу, в якому представниць жіночої статі дуже багато, а особливо нашому дорогому декану Баль-Прилипко Ларисі Вацлавівні та заступнику декана Слободянюк Наталії Михайлівні.
 
«Ви навчаєте нас. Наставляєте нас. Ви жінки, із розумом та досвідченістю яких, не зрівняються більшість чоловіків. І все ж, ви жінки. Ви не менше інших заслуговуєте теплих слів, як від студентів, так і від чоловічої частини викладацького складу. Тому, від лиця всіх чоловіків нашого факультету, ми хочемо привітати вас із цим прекрасним святом, адже ви як ніхто, заслуговуєте це. Залишайтесь такими ж прекрасними, тендітними, жіночними. Нехай сонце освітлює ваш прекрасний лик, пташки нехай співають про вашу жіночу натуру, а наші слова гріють вам душу, як запах ніжних тюльпанів. Зі святом вас, любі викладачі.»
 
    А студенти даремно часу не гаяли, і вже привітали нашого декана:
 
    Друзі, ви не задавались питанням, хто найбільше потребує нашої уваги? Правильно! МАМА. Адже, мама – це та людина, якій, на превеликий жаль, приділяється найменше уваги. Тому, я дуже прошу, чи ви чоловік, чи жінка, в цей день не забувайте і про свою маму. Адже немає нічого кращого, ніж прокинутись 8 березня рано-вранці, взяти телефон, зателефонувати своїй найріднішій мамі, і сказати такі необхідні для неї слова: «Привіт мамо! Я люблю тебе. Вітаю з 8 березня!»

           І в завершення, наводжу Вам рядки студента 1 курсу Павла Паламарчука:

«Після довгих місяців хурделиці, яка сковувала ліси, дороги, будинки, наступає благодатна тепла Весна. Вона тільки починає розкидати свої зелені шати на дерева та землю. І на початку цієї чудової пори, ми маємо можливість привітати наших любих жінок. Хочеться взяти кохану, та після стількох днів вдома відправитися у ліс або парк. Частіше стоїть ясна погода, і безкрає синє небо простягається над головою. Дерева вбираються у свої зелені плаття, на яких скоро будуть розпускатися квіти. Під ними проростає свіжа трава, усіяна квітчастими вогниками весняних квітів - проліски, ромашки, нарциси, конюшини, тюльпани. А над ними пурхають метелики і дзижчать всякі мурашки. Хочеться взяти дівчину за руку та усістися під виноградом, слухаючи гомін пташок. Атмосфера стає п’янкою, по всьому тілі розливаєтеся відчуття довгожданої свободи. На лиці розповзаєтеся посмішка. Ваші губи сплітаються в палкому поцілунку, який забирає тебе з головую. Все, що тебе хвилює зараз, це почуття кохання і більше нічого. Не чутно гомону пташок, не чутно шелеста листя… Бог створив жінок красивими, щоб їх могли любити чоловіки, і – дурними, щоб вони могли любити чоловіків.».

Любі наші викладачі, матері, студентки, жінки, вітаємо Вас із Міжнародним жіночим днем! Будьте щасливі!!!

 

Олексій Ситник, студент 2 курсу,
факультету харчових технологій та
управління якістю продукції АПК 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook