У міжкафедральній навчальній лабораторії на базі ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» розпочинається другий cеместр

7 березня 2021 року
     Ми живемо в період переходу від суспільства індустріального до суспільства інформаційного, і освіта сьогодні має орієнтуватися на перспективи розвитку суспільства. Ситуація, що склалася в світі у зв’язку з пандемією, ще більше посилила вектор розвитку електронного навчання та перспективних платформ дистанційної освіти.

 

     У міжкафедральній навчальній лабораторії на базі ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» у форматі змішаного навчання незабаром стартує другий семестр. Протягом попереднього семестру здобувачі освіти, які навчаються в умовах лабораторії, вже успішно опанували тонкощі дистанційного навчання за допомогою платформи створеного в університеті порталу НУБіП України з використанням програми Ельорн. Можна з упевненістю стверджувати, що в університеті є всі умови для ґрунтовного і всебічного опанування спеціальностями, за якими вони навчаються.

     Безумовно, дистанційне навчання вимагає від здобувачів освіти заочної форми великої самодисципліни і відповідального ставлення до опанування освітніх програм. Проте студенти, більшість з яких навчається без відриву від основної роботи, зазначають, що для них у цьому значні переваги. Спрощений доступ протягом доби до навчально-методичних матеріалів порталу, де розміщено електронні навчальні курси з усіх дисциплін, дає можливість здобувачам освіти опановувати навчальний матеріал. Зв’язок студентів з викладачами під час практичних занять, що постійно підтримується завдяки чату, сприяє своєчасному реагуванню на рекомендації, якісному виконанню завдань, вносить корективи в їхню діяльність. Однак офлайн спілкування при цьому інколи все ж таки не вистачає.

     Віримо, що карантинні обмеження лише додадуть впевненості нашим здобувачам освіти у власних силах, посилять їх обізнаність в опануванні інноваційними технологіями дистанційно - комунікаційних сервісів, які сприяють адаптуванню до роботи у віддаленому режимі, і вони успішно подолають наступний рубіж на своєму шляху до омріяної мети.

Валентина Вдович,
завідувачка МНЛ на базі
Ірпінського фахового коледжу НУБіП України

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook