Юлія Муляр з Фастівського ліцею-інтернату та Михайло Генералов з Маслівського аграрного фахового коледжу обирають агробіологічний факультет

4 березня 2021 року
  • Будь ласка, кілька слів про себе і коли визначилися у виборі професії?

     — Мене звати Юлія Муляр. Мені 17 років і зараз я навчаюся в КЗ КОР «Фастівський ліцей-інтернат». Я скоро закінчу 11 клас і завжди поставало запитання: «А що буде далі? Куди мені йти? Які професії будуть важливі і чи зможу знайти у майбутньому роботу?» Щоправда, уже не зовсім постає, оскільки я дуже хочу вступити у НУБіП на агробіологічний факультет. Хоча не знаю, що мене чекає у майбутньому, але агроном – професія вічна, яка завжди буде актуальною, адже людина без їжі не проживе. Тим більше сучасний ринок праці України потребує висококваліфікованих фахівців у галузі рослинництва. Та й заробітна плата, яка у цій сфері на сьогодні є цілком конкретною, навіть порівняно із спеціальностями, які загалом вважаються більш «модними», є немаловажливим аргументом на користь такого вибору.

  • Чому вирішила обрати саме НУБіП?

     — Про НУБіП я дізналася з різних джерел: профорієнтаційні заходи викладачів самого закладу, поради випускників минулих років, студентів, які навчаються на факультеті зараз, інтернет, а також День відкритих дверей. Я побачила і почула про різні заклади, оскільки ґрунтовно займалась вибором ЗВО, але найбільше мені сподобався НУБіП. Можна сказати, з факультетом я визначилася одразу, побувавши на Дні відкритих дверей ще у десятому класі. Вирішальним фактором став огляд лабораторій, спілкування з викладачами і студентами, загальна атмосфера університету, перспективи навчання і працевлаштування, які дає навчальний заклад. Також важливим аргументом у прийнятті рішення були програми подвійного диплома, закордонні стажування та практики і, у цілому, міжнародні зв’язки університету.

  • Якими професійними навичками повинен володіти агроном?

     — На мою думку, агроном повинен мати бажання працювати на землі, любити дізнаватися нове, швидко навчатися, не зупинятися на досягнутому. Сьогоднішні агроном – це мультифункціональний спеціаліст, адже щоб бути гарним фахівцем необхідні знання із багатьох суміжних напрямів: і з IT-технологій, і з економіки, не говорячи вже про механізацію чи менеджмент. Тим цікавішим буде навчання.

  • Які маєте захоплення?

     — Люблю займатися спортивною ходьбою на природі, подорожувати, читання – це моє хобі. Захоплююся музикою і танцями.

  • Які мрії на майбутнє?

     — Я у майбутньому маю мету отримати досвід за кордоном. Але професійно реалізувати себе прагнутиму в Україні. Маю амбіційні плани щодо кар’єрного зростання і впевнена, що навчання у НУБіП буде тим фундаментом, який дозволить реалізувати усе задумане.

    Я, Михайло Генералов. Мені 19 років. Проживаю у м. Миронівка Київської області. Чому я вибрав професію агронома? Тому що вона пов'язана з багатьма видами рослин, шкідниками та хворобами, які мене зацікавили ще із шкільних років, і я над цим задумався....чому б і ні? Пізніше я вступив до Маслівського аграрного коледжу ім. П.Х. Гаркавого, там я почав вивчати все це глибше і не тільки, а і механізацію та агрохімію, захист рослин, які мені дуже сподобалась своїм розмаїттям вирішення проблем від тих хвороб і шкідників, які я ще вчив у шкільні роки... І тут я зрозумів – це моє!!! Думати, як і коли краще розробляти системи сівозмін, які підвищують врожайність.

Розмову вела Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook