Перші випробування майбутніх офіцерів запасу завершилися

5 лютого 2021 року
     Складанням заліків з ряду військових дисциплін завершився зимовий цикл комплексних практичних занять з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки, яку студенти кафедри військової підготовки НУБіП та їхні ровесники з інших вишів проходять за програмою підготовки офіцерів запасу.

  

  

     Свої перші випробування як майбутніх військовиків кількасот наших підопічних проходили на базі 169-го навчального центру ЗСУ – на полігонах, стрільбищах, спеціалізованих містечках та в обладнаних класах, говорить завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов. Особливу увагу інструктори навчального центру, які практично всі пройшли сувору бойову школу АТО/ООС, та офіцери кафедри, чимало з яких теж з бойовим досвідом, приділяли психологічній підготовці з тим, щоб у майбутніх офіцерів формувалася психологічні стійкість та готовність до бою. Для цього в практику навчання було внесено елементи небезпеки та ризику з урахуванням ретельно продуманих заходів безпеки. Для наближення умов до ходу реальних бойових дій широко використовувалися засоби імітації – холості набої, вибухові та електровибухові пакети, сигнальні та освітлювальні патрони тощо.
     Проводилися також заняття з тактичної, розвідувальної, вогневої підготовки у комплексі з іншими предметами навчальної програми, що дозволяє якісно підготувати одиночного солдата до бойових дій як самостійно, так і в складі бойового підрозділу, додає полковник Олександр Максименко. Щоденно тривало бойове інформування особового складу, під час якого до майбутніх офіцерів запасу доводився бойовий досвід застосування підрозділів в ООС.

  

  

  

     Хочеш стати офіцером, спочатку навчись бути просто солдатом, так ти краще зрозумієш і майбутніх підлеглих, і опануєш керування підрозділом, певен командир 108-го навчального взводу Юрій Кулинич. Отож як рядові бійці, які згодом мають стати командирами підрозділу, у нашому випадку танкового, ми опановували інженерну підготовку, військову топографію, радіаційний, хімічний, біологічний захист, тактичну медицину. Словом, все, що необхідно початкуючому військовому. І все це робилося високопрофесійно, а на молодіжному сленгу – круто!
     Цю думку розділяють і Олег Чорнобай, Дмитро Шельвашенко, Євген Колісник, Дар’я Назаренко, рідня яких причетна до служби у Збройних Силах України і силових структурах.

  

  

  

  

     Та заліки складали не всі студенти: найкращі з них отримали «автомат». Один з них – третьокурсник агробіологічного факультету Юрій Присяжнюк.
     Я ще змалечку мріяв стати військовим, навіть хотів йти на навчання у військовий ліцей, але не склалося. Тому, ще готуючись подати документи до нашого університету, знав: навчатимуся на кафедрі військової підготовки, набуду тут необхідних навичок і стану кадровим офіцером ЗСУ. Як бачте, перші кроки на цьому шляху вже зробив…
     Результати заліків і підсумки зимового збору майбутніх офіцерів запасу було оголошено на урочистому шикуванні.

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook