Новий рівень співпраці ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі»

6 лютого 2021 року
      Вперше, у відповідності до угоди про співпрацю ННІ енергетики автоматики і енергозбереження НУБіП України реалізує програму підвищення кваліфікації для фахівців ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

     Насичений графік занять для диспетчерів районів підприємств електричних мереж обумовлений важливістю тем, серед яких: «Нормативне забезпечення виконання перемикань в електроустановках», «Схемні та режимні особливості електричних мереж 6-35 кВ», «Аналіз та оптимізація режимів сучасних електричних мереж», «Технології Smart Grid та цифрові підстанції», «Тренажерна підготовка. Технологія оперативних перемикань в електричних мережах», «Релейний захист і протиаварійна автоматика» і ін.
       Перший день був присвячений загальним організаційним питанням та знайомству з університетом, науковими і навчальними лабораторіями інституту.

       Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша привітав фахівців з провідної енергетичної компанії та розповів про сучасний стан і тренди розвитку університету, його позиціонування серед п’ятірки кращих університетів України, наукові і освітянські здобутки.

        Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун акцентував увагу на важливості налагодження співпраці інституту і компанії ДТЕК щодо впровадження дуальної освіти, виконання науково-інноваційних проєктів.
       Розпочатий у поточному році освітній проєкт з підвищення кваліфікації для диспетчерів районів підприємств електричних мереж буде продовжений для спеціалістів з високовольтних вимірювань, випробувань ізоляції, захисту від перенапруги обладнання енергопідприємств, спеціалістів з технічного аудиту, релейного захисту та автоматики, ремонту та експлуатації повітряних ліній електропередачі та підстанцій, експлуатації і ремонту розподільчих електричних мереж.
     Освітній процес забезпечується співробітниками трьох випускових кафедр інституту: електропостачання ім. проф. В.М. Синькова, електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, автоматики та роботехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка.

       Організаційне забезпечення підвищення кваліфікації, розроблення навчальних програм здійснює кафедра електропостачання ім. проф. В.М. Синькова. Високий рівень відповідальності лекторів і готовність лабораторно-технічного забезпечення дозволять інженерно-технічним працівникам компанії ДТЕК провести навчання на сучасному рівні.
        Перший день завершився відвідуванням музею Національного університету біоресурсів та природокористування України.

    Є переконання, що співпраця з ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» дозволить зробити більш важливі кроки для діяльності випускових кафедр інституту щодо розширення місць практичного навчання студентів, стажування науково-педагогічних працівників в умовах сучасного виробництва, удосконалення освітніх програм, залучення додаткових ресурсів для модернізації лабораторної бази інституту.

Володимир Козирський,
завідувач кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова
Віталій Савченко,
доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook