Про підсумки діяльності факультету, освітній процес в умовах пандемії у звіті декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

26 грудня 2020 року
онлайн

    У четвер, 24 грудня 2020 року об 10:00, відбулася конференція трудового колективу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Порядок денний був відомий – звіт про діяльність факультету за 2020 рік та перспективи розвитку на новий 2021 рік.

     У ході розгляду першого питання декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко доповіла присутнім про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу факультету в умовах пандемії, зокрема отриманих результатах в сфері навчальної, методичної, наукової, міжнародної діяльності та вступної кампанії 2020 року, розвиток матеріально-технічної бази та завдання 2021 рік. 

     Навчальна робота факультету зосереджена на підвищенні рівня якості навчання, розширення можливостей доступу до освітянських послуг та передбачає розвиток навчально-методичної та видавничої діяльності, використання  інформаційних та інтерактивних технологій.

       Наукова робота зосереджена на підготовці кадрів, зокрема протягом даного року було захищено 2 кандидатські дисертації  та ще 1 подано до захисту. Дві роботи пройшли попередній розгляд на міжкафедральному семінарі та триває робота двох науковців факультету над виконанням докторських дисертаціями.

      Як зазначила декан у своїй доповіді 2020 рік виявився не простим, адже якісне навчання в дистанційній та змішано-дистанційній формах потребувало великих зусиль, але колектив факультету був готовий до цього завдяки розробленим та атестованим навчальним курсам. Науковцями факультету видано 8 монографій, 1 навчальний посібників, 58 статей, в тому числі 36 в міжнародних базах Scopus та Web of Science.

     Студенти факультету протягом року залучалися до різних форм науково-дослідної роботи, а саме: участь у виконанні наукових досліджень кафедр (з оплатою і без оплати праці), робота в студентських наукових гуртках, участь у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, участь в конференціях семінарах різного рівня, підготовка наукових доповідей і публікацій тощо.

    Приємно відзначити, що студентка 2 курсу скороченого терміну навчання Анастасія Іволга виборола ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсу студентських наукових робіт із спеціальності 181 «Харчові технології» (науковий керівник проф. Паламарчук І.П.), а студентський науковий гурток кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції зайняв І місце у Фестивалі студентської науки-2020 (керівник доц. Сілонова Н.Б.).

  

На думку декана, вжиті попередньо заходи та створення принципово нового освітнього середовища значно інтенсифікували процес популяризації спеціальностей, та удосконалили якість навчального процесу. Для подальшого удосконалення зазначених сфер діяльності на факультеті планується найближчим часом збільшення контингенту студентів, шляхом підготовки нового поколінняфахівців ОС «Бакалавр» за спеціальністю 229 "Громадське здоров'я"; проведення первинної акредитаційної експертизи підготовки фахівців ОС «Магістр» ОНП  «Нутриціологія» спеціальності 181 "Харчові технології", що заплановано на січень-лютий 2021; створення на факультеті кафедри громадського здоров'я для підготовки  фахівців із спеціальності 229 "Громадське здоров'я", залучення до цього фахівців (кандидатів та докторів медичних наук); проведення акредитаційної експертизи рhD доктора філософії, ОНП "Харчові технології" спеціальності 181 - "Харчові технології", заплановане на червень 2021 року. Також було представлено проект територіального розміщення факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК (корпус 12 Ж).

 

    У обговоренні звіту взяли участь  проректор з навчальної та виховної роботи, доктор економічних наук, професор, академік НААН Сергій Кваша, який звернув увагу присутніх на ряді тенденцій, які стоять перед кожним сучасним закладом освіти, необхідність рухатися вперед, враховуючи виклики сучасного суспільства, постійно займатися самоосвітою, вдосконалювати професійну майстерність в аспекті підвищення кваліфікації на виробництві та володіння іноземними мовами на належному рівні. Все вищезазначене є важливим показником конкурентоспроможності фахівців у сфері сільського господарства, харчових технологій та управління якістю. Колектив має підтримувати та прагнути до виконання високої цілі із забезпечення здорового харчування людини. 

Завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції д.т.н., професор Владислав Сухенко, заступник завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК к.т.н., доцент Михайло Муштрук, професор Ігор Паламарчук та доценти Леонора Адамчук та Юлія Крижова, які відмітили позитивні зміни на факультеті, що відбулися за минулий рік і надали свої пропозиції по розвитку факультету на 2021 рік; одностайно висловили побажання подальшого втілення запланованого на факультеті, а звіт щодо діяльності факультету у 2020 році затвердити.

    Наприкінці урочистого засідання декан факультету Лариса Баль-Прилипко подякувала всім за плідну роботу, привітала з прийдешніми святами та побажала міцного здоров’я, натхнення, успіхів, цікавих проектів, професійних перемог та невичерпного оптимізму! 

 

Наталія Сілонова, доцент
вчений секретар факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook