Вітаємо Миколу Пилиповича Вовкотруба!

18 грудня 2020 року

 

У переддень святого Миколая колектив кафедри чекала радісна подія: нашому колезі, кандидату хімічних наук, професору Вовкотрубу Миколі Пилиповичу Указом Президента України № 579/2020 від 18 грудня 2020 року призначено державну стипендію як видатному діячу освіти.

 


Молодим випускником хімічного факультету Київського державного університету ім. Тараса Шевченка прийшов Микола Пилипович на нашу кафедру, а в 1991–2010 рр.  очолював її.

 М. П. Вовкотруб  нагороджений нагрудним знаком МОНУ України «Відмінник освіти України». Під його керівництвом була проведена модернізація викладання й забезпечено проведення лекційних і лабораторних занять з фундаментальних дисциплін: «Органічна хімія», «Фізична і колоїдна хімія» «Органічна і біоорганічна, фізична і колоїдна хімія» тощо, видано повний комплект відповідних посібників та підручників.

 Професор М. П. Вовкотруб багато сил і часу віддавав фундаментальним науковим дослідженням твердофазних методів одержання мінеральних солей, технології одержання нових видів добрив із калійних і фосфорних руд України (разом з д.х.н. І. Ф. Мулярчуком).  За технологічними розробками М. П. Вовкотруба організовано виробництво багатотоннажної продукції: на АО «Сумихімпром» — отримання сульфату калію (1999–2001), на АО «Оріана», м. Калуш — одержання безхлорних калій-магнієвих добрив (2000–2002), на хімічних підприємствах м. Дніпродзержинськ  та м. Андрушівка - одержання комплексних добрив з мікроелементами (1993–1995) та органо-мінеральних добрив (2002–2004). За ці та інші розробки у 2008 р. йому було присуджено почесне звання Заслужений винохідник України.

Колектив кафедри вітає Миколу Пилиповича зі знаменною подією, зичить козацького здоров’я та юнацького оптимізму!

                                                                            

Віктор Бухтіяров - доцент кафедри загальної,

органічної та фізичної хімії

Колектив кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook