Оголошується набір на проходження навчання в університетах м.Берлін.

29 листопада 2020 року

Ви хотіли б провести семестр за у Берліні?


    Стипендіальна програма International Excellence Scholarship (IES) - це стипендіальна програма, яка дає змогу мотивованим студентам гуманітарних, соціальних та лінгвістичних дисциплін із Східної та Південно-Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії, які мають оцінки вище середнього, провести семестр у Берліні. Ця програма дає студентам можливість поглибити свої знання в найкращих німецьких університетах (HU Berlin, FU Berlin) та застосувати теоретичні знання за допомогою предметних стажувань. Під час 6-місячного перебування ви відчуєте німецьку культуру проживаючи в німецькомовній приймаючій сім'ї, а також через культурні заходи та світські зустрічі. Крім того, стипендіати беруть участь у супровідних та розвиваючих заходах і програмах.


   Учасниками програми керує досвідчена команда. Для швидкої та плавної адаптації в Берліні стипендіати отримують висококваліфіковані рекомендації. Їх також підтримують наші наставники під час їх перших зустрічей.


Стипендія

  • COPERNICUS BERLIN покриває всі основні витрати учасників програми. Вони отримують одноразову виплату та щомісячні кишенькові гроші. Також відшкодовуються витрати на поїздки, візи, книжки та медичне страхування, а також плата за зарахування, страхування та проживання, навчання в університеті

    Стипендіати отримують місце у Вільному університеті Берліна або Берлінському університеті Гумбольдта. Навчальна програма обмежена лише одним семестром. Є два семестри: зимовий семестр (заявка триває з 1 жовтня по 15 грудня) та літній семестр (заявка триває з 1 квітня по 15 червня).

    Зимовий семестр починається 1 жовтня і закінчується 31 березня наступного року. Літній семестр починається 1 квітня і закінчується 30 вересня.
Обидва університети пропонують різноманітні захоплюючі курси, які можна знайти тут: курси FU та HU. У рамках стипендіальної програми можна відвідувати кілька мовних та предметних курсів, але потрібно подати три оціночні стенограми з основного предмету та одну градуйовану стенограму з курсу німецької мови С1.


Стажування

 

  • Стажування є важливою частиною програми IES і має на меті надати міжнародний досвід роботи. Стипендіати IES зобов’язані проходити стажування лише у Берліні. Берлін - найбільше місто в Європі і пропонує незліченні можливості для різних галузей навчання. У рамках програми IES слід пройти щонайменше 8 тижнів денної практики.

Проживання

  • Під час Міжнародної стипендіальної програми стипендіатів стипендіатів розміщують німецькомовні приймаючі сім'ї. Буде надана окрема кімната з ліжком, письмовим столом, шафою та підключенням до Інтернету. Стипендіати вважаються членами сім'ї, і тому вони повинні будуть зробити відповідний внесок.

Вимоги
Більше інформації про вимоги до кандидатів тут!

  1. Бути студентом у таких країнах: Албанія, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Косово, Молдова, Монголія, Чорногорія, Північна Македонія, Росія, Сербія, Таджикистан, Туркменістан, Туреччина, Україна, Узбекистан. 2. Бути студентом (бакалавром, магістром або докторантом) на момент початку отримання стипендії.
  2. Бути студентом (бакалавром, магістром або доктором) на момент початку отримання стипендії.
  3. Не старше 28 років на момент початку отримання стипендії.
  4. Вивчати одну з наступних галузей або суміжних предметів: сільськогосподарські науки, археологія, культурна антропологія, економіка, освіта, геологія, історія, кінознавство, лінгвістика, літературознавство, медіа, музикознавство, філософія, політологія, журналістика та комунікація, психологія, релігієзнавство студії, спортивна наука, соціологія, теологія.
  5. Підтвердженні знання німецької або англійської мови (рівень мови B2 або C1).
  6. Участь у позакласних заходах.

 !!! Зверніть увагу, що для подання заявки не потрібен мовний сертифікат на німецьку чи англійську мови. Якщо заявка є повною та переконливою, під час співбесіди комісія з відбору оцінить відповідні знання мови.

 

Процедура подання заявки складається з трьох етапів:

1) ОНЛАЙН-ЗАЯВКА ЗА ФОРМОЮ ЗАЯВКИ
Період подання заявки:
01 жовтня - 15 грудня (для наступного зимового семестру)
01 квітня - 15 червня (для наступного літнього семестру)

2) ЕТАП ІНТЕРВ'Ю
Обрані кандидати будуть запрошені на співбесіду по Skype, imo або Whatsapp
10 лютого - 20 лютого (на наступний зимовий семестр)
10 серпня - 20 серпня (для наступного літнього семестру)

3) ЕТАП ЗАВДАННЯ
Після співбесіди відібрані кандидати отримають певні завдання для виконання.
01. березня - 30. квітня (для наступного зимового семестру)
01 вересня - 31 жовтня (для наступного літнього семестру)

Усі кандидати будуть проінформовані про остаточні результати у наступний період:
01 травня - 10 травня (для зимового семестру)
01 листопада - 10 листопада (для літнього семестру)

Більше деталей про програму ви можете прочитати на сайті https://en.copernicusberlin.de/ies
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook