Запрошуємо взяти участь у травневих вебінарах на базі платформи Web of Science

8 травня 2020 року

 

   Наукова бібліотека НУБіП України запрошує науковців, викладачів та аспірантів взяти участь у оновленій серію безкоштовних вебінарів російською мовою, присвячених роботі з платформою Web of Science  та іншими ресурсами для наукової діяльності, які відбудуться з 12 по 27 травня 2020 року.
  Можна відвідати один або кілька вебінарів. Реєстрація необхідна окремо на кожен обраний Вами вебінар. Учасникам, які прослухають не менше 90% кожного з вебінарів в одній з трьох серій, буде надіслано сертифікат учасника.
  Будь ласка, переконайтеся, що при реєстрації на всі вебінари Ви вказуєте однакову електронну пошту. У сертифікаті російською мовою Ваше прізвище буде вказано так, як воно було вказано в анкеті.
  Заходи безкоштовні. Необхідна попередня реєстрація за відповідними посиланями.

Серія 1. Інструменти Clarivate для ефективної наукової діяльності
Вебінари проводить - Ірина Тихонкова, к. б.н.


Тема: Пошукові можливості бази даних Web of Science Core Collection
  Web of Science Core Collection: глибина архіву, відбір, можливості віддаленого доступу, відновлення кабінету користувача. Доступний контент: колекції журналів SCIE, SSCI, ANCI і ESCI, монографій та матеріали конференцій. Пошук і аналіз літератури, партнерств, журналів для публікації. Які фонди фінансували дослідження по вашій темі? Отримували вчені певної країни/організації гранти? Відкритий доступ. Платні та безкоштовні публікації. Як знайти матеріали не англійською. Збереження вибраних результатів. Типові помилки при пошуку. Відповіді на запитання слухачів.

12 травня, вівторок 8:00
13 травня, середа 10:00
14 травня, четвер 14:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 

 


Тема: Презентація досягнень вченого
Оцінка наукової діяльності. Основні наукометричні показники: імпакт фактор, індекс Хірша, CNCI та ін. Коректне та некоректне використання. Де і як втрачають вчені. Як знайти публікації вченого в Web of Science? Хто і де цитує мої роботи? Як можна збільшити цитування робіт? Можна цитувати свої роботи? Самоархівування. Що вчений може і не може робити зі своєю публікацією. Роль і можливості авторських профілів Publons, ResearcherID, Orcid, Researchgate. Відповіді на запитання слухачів.

12 травня, вівторок 14:00
13 травня, середа 8:00
14 травня, четвер 10:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 


Тема: Публікаційна стратегія вченого
Мета і завдання публікації. Типи документів та їх функції. Критерії якості наукових видань. Бізнес-моделі видання. Публікаційний процес. Оцінка і підбір видання, де і як опублікуватися безкоштовно. JCR, MJL WoS CC – чим допоможуть ці ресурси? Терміни публікації. Структура експериментальної статті. Рецензування. Чому відхиляють статті. Що неприпустимо в науковій комунікації. Поширення публікації. Перевірка індексування видання у Web of Science Core Collection. Приклади хижацьких видань, як не стати їх жертвою. Відповіді на запитання слухачів.

12 травня, вівторок 10:00
13 травня, середа 14:00
14 травня, четвер 8:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 

 

Серія 2. Розширені можливості інформаційних інструментів Clarivate

Тема: Інформаційна платформа Web of Science і Ukrainian Science Citation Index (спільний вебінар Clarivate Analytics і e-Library)
Web of Science – не тільки Core Collection! Огляд інформаційних баз на платформі Web of Science. Тематичні, регіональні і спеціалізовані бази даних наукової інформації. Особливості інформаційних пошуків у різних базах даних. Ukrainian Science Citation Index (RSCI) – база даних найбільш впливових наукових журналів російською мовою на платформі Web of Science - спільний проект Clarivate Analytics і Наукової електронної бібліотеки (elibrary.ru). Як і хто відбирає наукові журнали для RSCI? Як проводиться моніторинг наукових журналів в RSCI?
Вебінари проводять: Валентин Богоров, керівник відділу освітніх програм Clarivate Analytics, Павло Ареф'єв, керівник аналітичного відділу Наукової електронної бібліотеки.
Тривалість вебінару: 1,5 години.

20 травня, середа 10:00
20 травня, середа 14:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 


Тема: Розширені можливості Web of Science і Kopernio
Можливості розширеного пошуку, логічні оператори і символи усікання, комбінування полів пошуку. Пошук по пристатейной літератури: оцінка цитування журналу і непроіндексованих документів. Збереження історії пошуків і налаштування сповіщень. Автоматичний пошук повних текстів з допомогою розширення Kopernio: налаштування доступу, зберігання публікацій, додавання записів в бібліографічні менеджери і формування посилань на документи. Віддалене звернення до передплати своєї організації.
Вебінари проводить - Варвара Сосєдова.

18 травня, понеділок 10:00
19 травня, вівторок 7:00
21 травня, четвер 14:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 


Тема: Оцінка та планування публікаційної активності організації
Створення і коректування профілю організації Organization Enhanced. Створення звіту про публікаційну діяльності в Web of Science. Знайомство з аналітичним інструментом InCites: оновлений інтерфейс, показники, фільтри та порогові значення. Застосування InCites для порівняльної оцінки ефективності та продуктивності організацій, аналіз колаборацій. Створення базових і користувальницьких звітів, експорт результатів Web of Science Core Collection.
Вебінари проводить - Варвара Сосєдова.

18 травня, понеділок 14:00
19 травня, вівторок 10:00
21 травня, четвер 7:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 

 

Серія 3: Практичні рекомендації щодо публікації в міжнародних журналах
Вебінари проводить - Валерія Курмакаева

Тема: Як навчитися розбиратися в міжнародних журналах
Ознаки якісного наукового видання. Імпакт-фактор і квартилі. Формування списку тематичних видань для публікації за допомогою Web of Science, EndNote (Match), Journal Citation Reports, Master Journal List. Поняття хижацького (сміттєвого, недобросовісного) журналу та його основні ознаки. Приклади хижацьких розсилок: як перевірити, куди вам запропонували надіслати статтю.

25 травня, понеділок 08:00
26 травня, вівторок 15:00
27 травня, середа 11:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 


Тема: Можливості EndNote для роботи з бібліографією
Створення власної бібліографічної бази даних з допомогою EndNote Online. Сортування записів, створення груп і керування доступом до них. Використання шаблонів оформлення бібліографії. Використання модуля Cite-While-You-Write для Microsoft Word і створення списку літератури безпосередньо при написанні тексту.

25 травня, понеділок, 11:00
26 травня, вівторок 08:00
27 травня, середа 15:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 

Тема: Як підготувати публікацію для міжнародного журналу
Структура наукової статті. Практичні поради з написання основних розділів. Відмінні риси академічної англійської мови. Складання анотації. Написання заголовків. Вибір ключових слів. Очікування редактора. Основні причини відмов у публікації. Робота з правками рецензентів.
- 25 травня, неділя 15:00
- 26 травня, вівторок 11:00
- 27 травня, середа 8:00
>> Загальна сторінка реєстрації
 

    Увага! Просимо обов'язково прочитати або прослухати інструкцію з підключення! Переконайтеся, що на комп'ютері встановлена операційна система вище ХР, і останні версії браузерів (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer), включені спливаючі вікна, підключені колонки або вивід звуку.
    Будь ласка, пам'ятайте, що віддалено налаштувати звук на комп'ютерах користувачів лектору неможливо. Підключатися до вебінару необхідно за 10-15 хвилин до початку введення пароля не потрібно.
   Будь ласка, якщо у Вас є питання, задайте їх у анкеті при реєстрації. Відповіді на них будуть дані на відповідному вебінарі. Презентації будуть надіслані учасникам вебінару.

Мельничук Лариса,
заступник директора бібліотеки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook