Навчальна практика – обов’язкова складова якісної підготовки фахівців ННІ лісового і садово-паркового господарства

28 квітня 2020 року

  Кожен спеціаліст лісового чи садово-паркового повинен володіти комплексом фахових знань з лісового та декоративного розсдаництва, адже саме на розсаднику народжуються майбутні ліси й парки. Тому, щорічно у весняну пору студенти, що навчаються за спеціальностями  205 – «Лісове господарство» з дисципліни «Лісові культури» (розділ «Лісові розсадники») та 206 – «Садово-паркове господарство» з дисципліни «Декоративне розсадництво і насінництво» здобувають практичні навики на навчально-дослідному розсаднику кафедри. Цьогоріч з 21 по 24 квітня на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій вперше відбулась навчальна практика у дистанційному режимі для студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства. Науково-педагогічні працівники доклали максимальних зусиль, щоб практика відбулася хоч і дистанційно, однак згідно з програмою і доповнила теоретичні знання студентів.

  

  Для виконання програмних завдань практики студенти працювали дистанційно на навчальному порталі НУБІП України Еlearn, де їм було надано не лише теоретичний, а й практичний матеріал із профілюючих сайтів. Також викладачі  підготували відео-матеріали і продемонстрували наочно особливості виконання весняних видів робіт на навчально-дослідному розсаднику кафедри.

 
  Майбутні фахівці галузі мали змогу ознайомитися із організацією території деревного розсадника, особливостями зберігання і підготовки насіння різних видів до висіву, опрацювали техніку передпосівного обробітку ґрунту та висіву насіння, догляду за надземною частиною саджанців і особливостями живцювання.
 
  Після закінчення карантину студенти матимуть можливість завершити практику і  освоїти нові та закріпити вже набуті навики практичного виконання робіт із вирощування садивного матеріалу на навчально-дослідному розсаднику кафедри. Адже важливо не лише отримати якісні теоретичні знання, але ще важливіше – вміти застосувати їх на практиці, поза стінами вишу.
 
Ірина Бобошко-Бардин, Юрій Косенко, Андрій Пінчук,
доценти кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook