Куратор – сполучна ланка у період карантину

17 квітня 2020 року
     Запровадження загальнонаціональних карантинних заходів внесло корективи у звичне життя, змінило організацію не лише навчального процесу, а й змусило усіх нас почати працювати дистанційно. Не винятком є й виховні години та зустріч студентів із куратором в режимі online.

     Так, щосереди студенти 3 курсу 2 групи спеціальності «Менеджмент» спілкуються зі своїм наставником Харченко Ганною Анатоліївною через online платформу Zoom. Під час таких зустрічей було обговорено бізліч різноманітних питань, що цікавили майбутніх менеджерів: як управляти у кризових ситуаціях; яку літературу варто прочитати для саморозвитку; чим зайнятися у період карантину тощо. Темою ж останньої зустрічі було обговорення «Тимчасового порядку проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року в НУБіП України в умовах карантину». Студенти задавали багато питань щодо умов проведення модулів, заліків та іспитів, захисту курсових робіт та здачі сесії за індивідуальним графіком.

 

     Разом з цим, студенти ділилися враженнями від дистанційного навчання. Так, Василь Вегер зазначив, що загалом, задоволений навчанням вдома. Всі викладачі забезпечують необхідним лекційним матеріалом. А для тих, у кого все ж залишаються запитання, викладачі проводять on-line консультації. Вже визначено терміни здачі других модулів.
    Юлія Ковбель відзначила, що студенти виконують та надсилають на навчальну платформу E-learn практичні роботи майже з усіх дисциплін, за які отримують оцінки в електронному журналі, на якій також проходять лекції, навчальні та модульні тести.
     Лілія Петренко зауважила, що карантин, звичайно, приносить всім певний дискомфорт, проте переваг усе таки теж є достатньо: незважаючи на фізичне місцезнаходження, і студенти, і викладачі завжди можуть долучитися до online-заходів за допомогою різних гаджетів.

     Нестеренко Світлана відзначила, що карантин – це не тільки жорсткі обмеження, а й гарна нагода для саморозвитку і навчання. Тому, online-можливості – чудова нагода як для студентів, так і для викладачів поєднувати навчання й особистий розвиток.

     Попри всі позитивні сторони карантину, усі, без винятку, студенти сказали, що дуже хочуть швидше повернутися до звичного режиму навчання.


Ганна Харченко,
доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook