Залишайся вдома та пиши диплом: порада бакалавра-маркетолога Тимофія Сидоренка

31 березня 2020 року
     Студентство вже третій тиждень живе та працює в умовах карантину. Вимушене обмеження прав та свобод, постійний потік новин про коронавірус та невизначеність майбутнього вибиває опору з-під ніг багатьох. Проте, період пандемії не забороняє здійснювати навчання, розвиватися та працювати. Завдяки ІТ-технологіям та сучасним комунікаціям можливо здійснювати дистанційне навчання.

     Карантин — річ, звичайно, несподівана. Але не відміняє планів і життя, а тим паче написання випускної роботи. Четвертокурсники спеціальності «Маркетинг», розуміючи це, активізувалися у написанні своїх бакалаврських робіт. Допомогло і те, що напередодні карантину встигли затвердити план робіт.
     Сьогодні наші студенти дуже активні: мені, як дипломному керівникові, надходить багато запитань стосовно необхідності проведення маркетингових досліджень, уточнення питань щодо розроблених анкет тощо.

     Староста маркетологів та ексголова студентської організації факультету аграрного менеджменту Анна Кравчук зізнається, що відкладала написання бакалаврської роботи: то часу не вистачало, то натхнення… Але що робити під час карантину? Не знайшовши відмовок я таки почала її написання, ділиться вона. Було незвично і тривожно зробити перші наукові кроки до бажаного диплома маркетолога, але включивши режим супер героя, відкрила порожній документ і склала план роботи. Це перша сходинка до успіху. Щодня писала по кілька сторінок. Так напрацювала вже майже два розділи.

     Її колега Яна Рудь наголошує: зараз достатньо часу для написання дипломної роботи, тому не стала втрачати час, якого у студентки 4-го курсу і так обмаль. За 14 днів встигла опрацювати другий розділ та почала аналізувати і розробляти третій. Тепер лишається доопрацювати майже виконану роботу та відправити на перевірку керівнику. Достатність часу та все ж "рідні стіни" допомагають активізуватися та продуктивно працювати. Тому, закликаю студентів – не втрачати таку можливість та активно попрацювати, собі ж на користь.

     Дівчат доповнює Дарина Манзевита: на мене перебування вдома вплину добре і лише за перші два дні ізоляції вдалося структурувати дані, які я збирала протягом року і оформити їх в аналітичну частину моєї бакалаврської роботи. Я відправила аналіз досліджуваного підприємства моєму керівникові. І ми разом обговорили і усунули всі недоліки.

     Зараз ми знаходимось у непростих обставинах і кожен з нас повинен відноситись до карантину з відповідальністю, коментує ще один дипломник Тимофій Сидоренко. Самоізоляція – гарний привід для написання дипломної роботи, враховуючи, як усім студентам завжди не вистачає часу, а, зараз його вдосталь. Наодинці з собою та аналізуючи необхідну нам інформацію ми, як ніколи раніше розуміємо усі складнощі інтелектуальної праці. Нам дали час, а ми покажемо результат. Гадаю це буде справді найкраща моя робота. Тому залишайся вдома і пиши диплом!

     Ще одна його колежанка Наталія Кравчук говорить, що дистанційне навчання, виконання всіх завдань та написання бакалаврської роботи – головні пріорітети до 24 квітня! Напередодні дівчина взяла книги у бібліотеці і має план дій щодо написання всіх трьох розділів. Разом ми сформували аналітичну частину і приступили до теоретичного розділу. Робота у такому темпі принесе однозначно гарні результати. Наталія впевнена, що карантин виявився можливістю сформувати навички самодисципліни, самоорганізації і самомотивації.

Олена Четверик,
доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook