На дослідному полі завершується посів дослідних ділянок

31 березня 2020 року
     Наукова діяльність дослідників в сфері аграрної науки неможлива без польових дослідів. Тому науковий підрозділ ННВП «Дослідне поле» у ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» активно працює в звичному для цієї пори режимі. Уже повністю завершені роботи по закриттю вологи під посів пізніх зернових та технічних культур на площі біля 40 га. Під посів ранніх ярих культур зроблений мінімальний передпосівний обробіток грунту, щоб максимально зберегти вологу, яка цієї весни в дефіциті. Підживлені посіви озимих зернових культур на площі понад 20 га, внесено аміачну селітру з розрахунку 200 кг/га, що дозволяє сподіватись на урожай не менше 60 ц/га. Практично завершено посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур, однорічних трав, відремонтовані посіви багаторічних трав.

     Перед науковцями стоять серйозні виклики, адже і аспірантські, і дипломні проекти, і виконання державних програм, і господарських договорів неможливо відкласти на потім, не можна втратити рік. Усвідомлюючи це, науковці кафедр, що проводять дослідження на «Дослідному полі», максимально сконцентрувались та активно працюють над вирішенням стратегічних завдань. В зв’язку з епідеміологічною ситуацією, було змінено організацію роботи кафедр на «Дослідному полі». Почергово науковці та аспіранти кафедр виїжджали на закріплену за ними ділянку поля, щоб на протязі одного дня, максимально швидко завершити посівну.

     Першими завершила посів кафедра землеробства та гербології під керівництвом та особистою участю завідувача кафедри професора Семена Танчика. Всього на площі, відведеній кафедрі під наукові дослідження, посіяно 6,3 га ранніх зернових та зернобобових культур: ячмінь, яра пшениця, горох, гірчиця, в тому числі і дрібноділяночні досліди.

     Станом на 30.03.2020 року на ННВП «Дослідне поле» посіяно 6,56 га ярої пшениці, 10,54 га ячменю, 1 га ярого тритикале, 2,5 га гороху, 1 га кормових бобів, 1,6 га однорічних трав. Разом 23,2 га (99% від плану), з яких біля 19 га складають діляночці та дрібноділяночні посіви.

     Завідувачка ННВП «Дослідне поле» Таїсія Григорусь відзначає активність цього року науковців всіх кафедр у плануванні досліджень, безпосередню участь завідувачів кафедр, співробітників, аспірантів у посівній кампанії.

     Попереду підготовка та посів пізніх зернових та технічних культур.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
та навчально-виробничої практики

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook