Звернення ректора Станіслава Ніколаєнка у зв'язку з запровадженням карантину

27 березня 2020 року

Шановні університетські колеги викладачі, співробітники, студенти, мешканці Голосієво!

     Інформую Вас, що на підставі рішення Кабінету Міністрів України, виконавчого органу Київської міської ради, ректоратом НУБіП України 11 березня 2020 року прийнято важливі рішення щодо попередження розповсюдження нової короновірусної інфекції (COVID-19) та введення обмежувальних заходів на території студентського містечка та університету в цілому.

     Я, як ректор НУБіП України хочу поділитися з Вами – викладачами, співробітниками, студентами та мешканцями мікрорайону Голосієво додатковою і критичною інформацією, що турбує нас всіх.

     Як відомо, громади по всьому світу стикаються з безпрецедентними викликами щодо стану і охорони здоров’я, оскільки коронавірус продовжує поширюватися. За інформацією Міністерства охорони здоров’я України станом на ранок 11 березня 2020 року у світі було зареєстровано 114219 випадків захворювання на COVID-19. З них 4024 закінчились смертю людей. За межами КНР зафіксовано 33295 випадків у 103 країнах, територіях, регіонах.
     Спільною нинішньою нашою метою є потреба вжити необхідних, активних заходів для протистояння цій загрозі здоров’ю та управління нашими життєвими ризиками.

     У зв’язку з вище наведеним, Національний університет біоресурсів і природокористування України, порадившись з громадою, у відповідь на глобальну загрозу розповсюдження короновірусної інфекції в Україні, оголошує про перехід освітнього процесу упродовж періоду з 12 березня по 3 квітня 2020 року на дистанційну форму навчання студентів, слухачів, аспірантів, докторантів, плануючи при цьому, відновити заняття за звичайним режимом в понеділок, 6 квітня 2020 року.

     У період дії цих виключних заходів університет для адміністративного управління, викладачів та працівників (у разі необхідності) залишатиметься відкритим.

     Однак, ми вважаємо за необхідне скористатися порадами центральних органів виконавчої влади в Україні, наших іноземних партнерів, ЗМІ та роз’яснити додаткові деталі наших дій:

  • ми започатковуємо роботу оперативного штабу на чолі з проректором з навчальної і виховної роботи (Кваша С.М.) із функціями повного і оперативного моніторингу ситуації на всій території університету;
  • ректорат підтверджує важливість безперервностів організації освітнього процесу як критично важливої компоненти для успіху підготовки наших студентів. Тому, всі заплановані, згідно індивідуального навчального плану заняття, семінари та лабораторні роботи будуть надані студентам дистанційно;
  • найголовніше поставити роботу так, щоб студенти брались самостійно до вивчення нового матеріалу, розв'язання завдань, давали відповіді на закріплення здобутих знань, активно використовувати платформу elearn;
  • кожен завідувач кафедри повинен визначити і узгодити з викладачами об'єм завдань, робіт, які виконує викладач. Чи це написання підручника, посібника, опис лабораторних, практичних занять, методичні рекомендації чи наукова стаття;
  • упродовж цього тритижневого карантину ми рекомендуємо студентам: по-перше, максимально використати можливість бути поруч з батьками та спряти їм в роз’ясненні обмежувальних заходів; по-друге, під час перебування у гуртожитку дотримуватися всіх правил, визначених внутрішнім порядком, максимально обмежити відвідування інших гуртожитків та кімнат, по-третє, постійно дистанційно знаходитись в освітньому процесі через всі доступні інформаційні канали;
  • спільне і загальне завдання – максимально мінімізувати своє переміщення в усіх місцях проживання, як у батьків, друзів, робочих місцях так і в гуртожитках;
  • декани факультетів, директори навчально-наукових інститутів мусять зкоординувати всю цю роботу. Загальний контроль здійснює ректорат, зокрема проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.

      Інформуємо також, що їдальня на території студентського містечка буде надавати харчові послуги лише на першому поверсі будівлі та у навчальному корпусі 3, разом із цим працюватимуть інші торгові заклади, зокрема кафе, т. ч. подвижні кав’ярні та магазин продовольчих товарів на території університету.

     Усі події та заходи, що планувалися кафедрами, науково-педагогічними працівниками студентами в університеті, такі як наукові конференції, зустрічі студентських організацій, будуть відкладені/скасовані та можуть бути розпочаті не раніше, ніж 6 квітня 2020 року. З додатковими запитаннями звертайтесь до директорів інститутів, деканів факультетів, студентської організації університету. Ця заборона застосовується до всіх інших місць, включаючи збори в місцях, що не є територією університету, але де перебувають науково-педагогічні працівники, співробітники, студенти.

     

       Уже на сьогодні стало зрозумілим, що найкращий механізм профілактики розповсюдження інфекції – це індивідуальна соціальна дистанція, і, на жаль, це дуже складно в умовах університету. Ми повністю розуміємо, що ці зміни призведуть до перебоїв у повсякденному житті тому закликаємо Вас бути взаємно відповідальними перед собою, своїми сім’ями, друзями, членами колективів.

     Ми знаємо також, що у вас виникають конкретні запитання щодо того, як ця ситуація, що триває, вплине на соціальні комунікації, навчання, харчування, житло та інші фактори в найближчі тижні. Я закликаю вас взаємодіяти з оперативним штабом, черговими в університеті, в гуртожитках, навчальних корпусах та через сайти університету (використовуйте тел.: 044 5278833, 044 5278242, 044 5278411).

     З веб-сайту університету (nubip.edu.ua) ви також зможете отримати доступ до критичної інформації, що стосується потреб студентів в Інтернеті, та вказівки для викладачів та співробітників.

 

З повагою,
ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook