«Вернісаж талантів НУБіП. Весняні мотиви»: в університеті відкрилася виставка творчих робіт працівників та студентів університету, приурочена до Міжнародного дня жіноцтва

4 березня 2020, 15:29

   4 березня 2020 року о 9.00 год. у читальній залі бібліотеки у навчальному корпусі № 4 відбулося відкриття виставки творчих робіт «Вернісаж талантів НУБіП. Весняні мотиви», що приурочена до Міжнародного дня жіноцтва.
  Початок весни завжди асоціюється з красою, буянням квітів, різнокольоровою палітрою природи. Тож цього разу виставка творчих робіт наповнена розмаїттям квітів.

   Варто відзначити, що на виставці представлені роботи як працівників університету, так і студентів. Так, зокрема, Вероніка Чекалюк, Василь Моісєєв, Олександр Власенко вже вдруге демонструють власні картини. Тоді як Олександр Раков, Марія Поливач, Анна Головіна, Світлана Омельчук та Горбонос Ірина презентували свої роботи вперше.

   Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки, привітала присутніх з прийдешнім святом жіноцтва та побажала усім любові, миру і злагоди. Приємною несподіванкою для колективу бібліотеки став подарунок від Петра Дрозда, заступника декана факультету захисту рослин, екології та біотехнології, що презентував чудову картину з власної колекції картин.

   З вітальними словами звернулися до учасників заходу і автори творчих робіт: Вероніка Чекалюк та Василь Моісєєв. Однак найбільша увага присутніх була прикута до картин митців.
   Так, зокрема, Анна Головіна, студентка агробіологічного факультету, через власні картини закликає всіх дивитися на світ крізь чорно-білий фільтр, вловлюючи кожну мить життя, адже часом у чорно-білому набагато більше сенсу, ніж у кольоровому.

   Світлана Омельчук, теж студентка агробіологічного факультету, зазначає, що душа людини потребує відпочинку, і кожен шукає щось своє, а їй вистачає лише аркушу паперу та предмету, який може залишити слід на цьому аркуші, будь то олівець, ручка, пензлик з фарбами чи навіть шматочок вугілля.

   Ірина Горбонос, студентка факультету ветеринарної медицини, виросла в сім’ї музикантів, однак проявила свій творчий хист у малюванні.

   Олександр Раков, старший лаборант кафедри ентомології з дитинства захоплювався малюванням, надає перевагу використанню олійних фарб. На виставці представлено 14 робіт автора.

   Марія Поливач, директор музею університету, творчістю захоплюється з дитинства, закінчила школу петриківського розпису, займається вишивкою бісером та різними видами прикладного мистецтва.

   Вероніка Чекалюк, кандидат наук із соціальних комунікацій, член Національної спілки журналістів України, представила свою картину «Сонце». На думку авторки, сонячні квіти - соняхи - символ благополуччя і гармонії, здоров'я духу і тіла. Базові цінності для розвитку особистості. Невичерпне джерело життя, нашого творчого потенціалу і нашої здатності сприймати тонкі вібрації і втілювати їх у формі чогось нового. На фізичному рівні це зростання, родючість, на емоційному - творчі здібності, на рівні розуму - багатство ідей, винахідливість, а на рівні свідомості - пізнання нового.

   Василь Моісєєв, начальник відділу комплексної безпеки, асистент кафедри педагогіки, презентував дві свої роботи, які виконані в темних тонах, однак, незважаючи на це, картини наповнені світлими і позитивними почуттями.

   Олександр Власенко, фахівець відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи НУБіП України, представив декілька своїх картин, серед яких є портрети чарівних жінок.

   Виставка «Вернісаж талантів НУБіП. Весняні мотиви» триватиме з 4 по 6 березня 2020 р., тож запрошуємо усіх бажаючих, особливо представниць прекрасної половини людства насолодитись переглядом чудових творчих робіт.

    За посиланням ви зможете переглянути відеофільм про відкриття виставки: youtu.be/0aCCGMVy9tM.

Тетяна Кіщак,
директор наукової бібліотеки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook