ІСТОРИЧНА ГОДИНА ПАМ`ЯТІ ДО 160 – річчя ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВОЛОДИМИРА СТАРУХА

28 лютого 2020 року

 

IMG 330228 лютого студенти та викладачі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» спільно взяли участь в історичному заході, присвяченому постаті державотворчого руху у Бережанах Володимира Старуха, та й зокрема революційним подіям творення Західноукраїнської народної республіки, історичним епіцентром якої також були і наші рідні Бережани.

IMG 3307IMG 3297Цей захід відбувся у виставковому залі Державного історико-архітектурного заповідника м.Бережани. Від нашого коледжу туди делегували студентів груп М-11М та А-21М, а також викладачів циклової комісії гуманітарних дисциплін Віталія СКАСКІВА та Василя ЛЕЩУКА.

IMG 3300IMG 3308

У ході програми студенти з великою цікавістю слухали доповідь співробітника ДІАЗ м. Бережани Олени ЛУГОВОЇ, яка ознайомила присутніх з цікавим та змістовним життям Володимира Старуха, бережанського громадського та політичного діяча, провідника державотворчої ідеї та справжнього патріота.

Наступною частиною було саме знайомство із цінними історичними експонатами. Які представляла та описувала зберігачка фондів ДІАЗ м. Бережани Ірина Дубницька.

IMG 3320IMG 3317IMG 3311IMG 3316

Час присвячений цій події був не лише цікавим,але й надзвичайно корисним. Адже українська революція є однією із ключових подій Новітньої історії, яка вивчається студентами в коледжі. І тому одним з найприоритетніших завдань коледжу є забезпечення усіх умов та можливостей, аби навчальні предмети, зокрема історія, були для студента близькими за сприйняттям і практичним доступом. Тим паче. коли в історію можна глибоко поринути не лише через підручник, але і живучи в ній, навчаючись у Бережанах.

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій СКАСКІВ
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook