Інноваційний науково-педагогічний досвід - викладачам університету

28 січня 2020 року

28 січня 2020 р. відбувся науково-методичний семінар підвищення педагогічної майстерності науково-педагогічних працівників гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, зініційований кафедрою управління та освітніх технологій з метою підвищення якості освітнього процесу, посилення теоретичної і практичної педагогічної підготовки викладачів та зростання рівня їх психолого-педагогічної майстерності.

Традиційно відкрив засідання семінару доктор філологічних наук, професор, декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, який у процесі доповіді на тему «Організація освітнього процесу на гуманітарно-педагогічному факультеті та перспективи розвитку факультету у світлі вимог «Голосіївська ініціатива – 2020», представив здобутки та результати роботи колективу за 2019 р. та окреслив перспективні завдання на 2020 р.

Продовжив роботу науково-методичного семінару доктор педагогічних наук, професор кафедри англійської мови факультету перекладознавства Київського національного лінгвістичного університету Олександр Хоменко. Доповідаючи на тему «Методологія інноваційної системи іншомовної підготовки студентів в умовах глобалізації», він розкрив основні проблеми вивчення іноземних мов учнями закладів загальної середньої освіти та їх підготовки до вступу у заклади вищої освіти та складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови в магістратуру та в найближчому майбутньому на бакалаврат.

Доповідь кандидата педагогічних наук, завідувача лабораторії цифрових та медіатехнологій в освіті Науково-методичного центру вищої фахової та передвищої освіти Світлана Жуковська на тему «Інформаційно-ресурсне забезпечення освітнього процесу в умовах діджиталізації суспільства» викликала значний інтерес та жваве обговорення серед науково-педагогічних працівників гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, оскільки в її процесі детально було розкрито нові вимоги до створення сучасних електронних навчальних посібників.

Завідувач лабораторії педагогічних інновацій Науково-методичного центру вищої фахової та передвищої освіти Ніна Лихогод у доповіді «Інноваційна педагогічна діяльність. Кращі педагогічні практики» зупинилась на умовах участі у конкурсі «Педагогічний Оскар» та розкрила найкращий досвід роботи науково-педагогічних працівників закладів аграрної вищої освіти.

Комплекс навичок, які відповідають за успішну участь у робочому процесі науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти висвітлив кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету Олександр Прохорчук у доповіді «SOFT SKILLS  для викладачів».

Наприкінці всі учасники висловили сподівання, що започаткований науково-методичний семінар з підвищення педагогічної майстерності науково-педагогічних працівників гуманітарно-педагогічного факультету стане традицією і до нашого університету завітають не лише викладачі інших вітчизняних закладів вищої освіти, а й студенти провідних коледжів та університетів світу. 

Людмила Білан,
доцент кафедри управління та освітніх технологій
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook