Магістри кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД долучились до «V Національного виноробного форуму»

3 грудня 2019 року
     Торгово-промислова палата України, корпорація «Укрвинпром» і медіа-група «Українська правда» у партнерстві з Посольством Франції в Україні вп’яте провели Національний виноробний форум.

     Cтуденти ОС «Магістр» освітньої програми «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» 28 листопада разом із завідувачем кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності д.е.н., професором Мостенською Т.Л. та к.е.н., доцентом цієї ж кафедри - Міщенком І.А. стали учасниками Національного виноробного форуму, який проходив на базі Торгово-промислової палати України. 

     На Національному виноробному форумі обговорювались питання: стану української виноробної галузі, впливу ринку землі на виноградарство та виноробство, державної підтримки у виведенні продукції на зовнішні ринки, проблеми вітчизняних виробників вина та коньяків, стан чинної нормативної бази та її відповідність міжнародному законодавству. Використання вітчизняної сировини у виробництві продукції, захист виноградників.

     В панельних дискусіях форуму виступили: Тарас Висоцький - заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Микола Сольський - голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Дмитро Дєнков - головний редактор медіа-групи «Економічна правда», представник Офісу з просування експорту, представники підприємств виноробної промисловості, Державної фіскальної служби України.

     Найбільшу цікавість у студентів викликало обговорення проблем виведення української виноробної продукції на зовнішні ринки, проблеми та перспективи розширення ринків європейських країн та Китаю, виведення української продукції виноробної галузі під єдиним брендом, участь українських виноробів у міжнародних виставках. Особливо актуальним це питання є контексті високих темпів скорочення експорту української продукції виноробної галузі у поточному році.

  

     На форумі виступили іноземні гості: Елен Лопес, експерт Interco (Міжнародна агенція з економічного співробітництва регіону Нова Аквітанія), Ксаверіо Савіо (Керівник проекту ЄС «Географічні зазначення України»).

     Тетяна Міськова - в.о. директора Державної установи «Офіс з просування експорту України» підняла питання здійснення експортно-імпортних операцій, охарактеризувала стан стан та тенденції світового ринку вин, коньяків. Зупинилась на можливостях розширення ринків збуту, перспективних ринках експорту виноробної продукції. Міськова Т. зупинилась на основних проблемах виведення товарів на зовнішній ринок під загальним брендом «Vine of Ukraine».

 

     Очікування виноробів та подальші кроки у вирішенні актуальних проблем виноградно-виноробної галузі: збільшення експорту, просування національного бренду «Українське вино»; ініціатива «Натуральні виноградні вина – харчовий продукт»; акцизи – у відповідність до норм ЄС; скасування використання марки акцизного податку для вина виноградного столового; розробка нових ДСТУ тощо. Відбувалось активне обговорення пропозицій для розв’язання зазначених проблем.

     Крім того, відбулось нагородження кращих зразків тихих, ігристих вин і коньяків України за результатами дегустації «закритим способом» Центральної галузевої дегустаційної комісії корпорації «Укрвинпром». 

     Щиру вдячність висловлюємо за можливість прийняти участь у роботі Форуму Кучеренку В.М. – генеральному директору генеральний директор Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром».

 

Тетяна Мостенська,
завідувач кафедри адміністративного менеджменту
та зовнішньоекономічної діяльності

Іван Міщенко,
доцент кафедри адміністративного менеджменту
та зовнішньоекономічної діяльності

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook