Студенти Мукачівського аграрного коледжу відвідали Трансильванію

16 листопада 2019 року
     На вихідних студенти групи ЗП – 31 разом з куратором відвідали сусідню країну Румунію. Наша подорож до Румунії була надзвичайно цікавою та пізнавальною. Румунія – країна загадкова , колоритна і красива. На жаль, ця цікава країна до цих пір для багатьох залишається Terraincognita. У нашій подорожі ми зруйнували стереотипи, що склалися, і побачили як успішно розвивається європейська країна, яка дуже дбайливо ставиться до своєї унікальної самобутньої культури.

     На початку нашої подорожі ми відвідали соляні шахти в місті Турда. Відвідування цієї соляної копальні – ніби подорож у зовсім інший світ. Крім того, цю копальню внесли до списку «25 незвичайних визначних пам'яток на Землі, про існування яких туристи не підозрювали». Цей соляний палац справляє справді незабутнє враження.

  

     Далі була вечірня екскурсія по місту Брашов. Це одне з найкрасивіших міст Румунії. Він славиться старими вуличками, старовинною готичною архітектурою і приголомшливою романтичною атмосферою. 
     Після чудової екскурсії і тривалої дороги ми мали можливість відпочити в гарному, затишному готелі на вершині гори з чудовим видом на місто. 

     Наступна наша подорож – це замок Пелеш і замок Бран.
     Пелеш – найбільш вражаючий по розкоші і красі замок Румунії і один з найкрасивіших в Європі. Колишня резиденція румунських монархів була оснащена всіма технічними новинками минулого століття: телефонним зв’язком, кінотеатром, двома ліфтами, центральним опаленням. А ще це був перший повністю електрифікований замок в Європі.

  

     У румунській Трансільванії є ще один чудовий і дивовижний замок – замок Бран, легендарний замок Дракули. Ця романтична і войовнича споруда часів середньовіччя підноситься в мальовничих Карпатських горах. Серпантини сходів, лабіринти підземних ходів, дивовижна колекція зброї і мисливських трофеїв. Страшна казка про графа Дракулу булла відзнята саме тут .

     Наша подорож була захоплюючою і незабутньою і ми весело провели свій час.

Мар’яна Когуч
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook