День донора

9 жовтня 2019 року

Традиційно студенти нашого факультету долучилися до дня здачі крові для військових, зробивши таким чином безцінний внесок у добру справу – порятунок людського життя, адже доволі часто доводиться зустрічатися з проблемами в забезпеченні поранених і постраждалих достатніми запасами якісної і безпечної крові.


Під час збору крові донор проходить комплексний медичний огляд, проводяться лабораторні дослідження, зокрема клінічний та біохімічний аналіз крові, визначається група та резус. Під час забору крові від донорів використовуються одноразові стерильні системи.
Студентам-донорам надається довідка про здачу крові, а також два вихідні дні, один з яких виділяється на здавання крові, а інший – за їх власним вибором.


Донором може бути кожен, кому виповнилося 18 років. Напередодні бажано виключити з раціону недопустиму їжу та спиртні напої. А в сам день здавання крові потрібно поснідати та взяти з собою паспорт і студентський квиток.


На жаль, через необізнаність з правилами деякі студенти не змогли здати кров, тому радимо наступного разу детально ознайомлюватись з вимогами до тих, хто хоче стати донором.


Коваленко В.,
студентка 1 курсу 3 групи факультету землевпорядкування
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook