«Рейтинг щастя залежить від кожного. Будь вільним - відкривай серце для нових вражень, пізнавай світ», - Руслан Данилюк

9 вересня 2019, 14:12

Початок навчального року - це завжди турботи та попри буденність є час для екскурсій і пізнання Києва, що особливо актуально для гостей столиці. Куди піти, як провести час? Поки сонечко дарує тепло - варто побувати на повітрі, за медами вишуканих парків НУБІП є багато незвіданого і цікавого, зокрема легендарний Дніпро.

Подорож-терапія спонукає більше любити й поважати себе, відкривати світ, розвивати свої таланти. Рекомендовано подорожувати меланхолікам, трудоголікам та ідеалістам. Пізнавати світ і самого себе. Коли мандруєш виникають нові цікаві прості думки про сенс буття, про цінність часу. Подорожі – це не марнославство – це час натхнення, часто мудрість приходить мандрівникам зі стажем. Ми звернулися до відомого яхтсмена Руслана Данилюка: «так Дніпро - це неймовірна ріка, котру щоразу бачиш по-новому, він могутній і загадковий. Я капітан яхти "Воля", яка належить родині Михайла Булгакова.  (Історія за посиланням: https://youtu.be/06L_VbKUxNw ). Борт яхти «Воля» - це неймовірний світ, кожна подорож неймовірна, цікава й емоційна, історично-пізнавальна. Яхтинг - світ безмежної свободи, де є тільки ви і природа. Над головою - блакитне небо, внизу - водна гладь, а по обидві сторони - дивовижні пейзажі дніпровських берегів. Чому саме "Воля"? Яхта з самого початку будувалась для комфортного відпочинку на Дніпрі, а не перероблювалась зі старих шлюпок. Це і не спортивна вузька яхта з мінімальними зручностями. У "Волі" ширина палуби 3 метри! На палубі гості розташовуються на м'яких матрацах і ми милуємося краєвидами України. (Відео: https://youtu.be/pmzH8zGPRdo). Головна родзинка яхти - комфорт і гостинність. Залюбки я розповідаю гостям цікаві історії зі своїх океанських походів, знайомлю з морськими звичаями та історією Києва і Дніпра. До речі, постать письменника Михайла Булгакова додала загадковості яхті. Приходьте, пізнавайте світ, відкривайте Київ з води, Дніпро - прекрасний», - підсумовує капітан яхти "Воля" Руслан Данилюк.

  

Справді, час – це безцінна річ, він у кожного обмежений. Його у нас надто мало, щоб витрачати на нудьгу. Подорожуйте і відкривайте серце новим враженням, будьте вільними. Свій час треба інвестувати у позитивні емоції, навчання, пізнання світу, любов, екскурсії, навчання, саморозвиток… Наш час - це дорогоцінний скарб – то навіщо жити.

Бути щасливим — це звичка.
І бути сумним — це звичка.
Вибір — твій!

Вчені регулярно досліджують рівень щастя. І висновок завжди один: «Ви сам коваль свого щастя». Дослідники наголошують: «Між Чадом та Україною відстань між рівнями економічному розвитку більша, ніж між Україною і Швейцарією.

 

Більшість "сусідів" України за Світовим рейтингом щастя - це бідні країни, які знаходяться на першому рівні доходів з чотирьох: Того, Уганда, Чад. Замбія сягнула другого щабля доходів. Україна - на третьому, -інформує: www.gapminder.org Ми — на 133-му місці в цьогорічному Світовому рейтингу щастя. Перед нами, на 132-му місці, — Чад, за нами — Ефіопія, Свазіленд, Уганда, Єгипет, Замбія, Того. За рівнем щастя Україна — африканська країна». Дані оприлюднило видання «Історична правда» наголошуючи на позитивних змінах, які зафіксували соціологи в найновіших дослідженнях, — це зміна кількості тих, хто вважає що саме від нього здебільшого залежить те, як складається його життя. На початку 1990-х таких проактивних громадян було менше ніж 19%. Іншими словами, понад 80% українців не були готові задекларувати, що їхнє власне життя залежить від їхніх власних дій. Мінімальну кількість тих, хто вважав, що їхнє життя залежить переважно від них самих (14,3%), соціологи зафіксували 1998 року, після світової економічної кризи, яка розпочалася 1997-го і призвела до дефолту РФ і першого великого падіння курсу української гривні. Натомість 2018 року соціологи зафіксували максимум тих, хто вважає, що їхнє життя залежить від них самих, — 26,6%! Шкода, що решта (понад 73%) поки що не готова брати відповідальність за власне життя. Але прогрес і тут помітний, - інформує ІНСТИТУТ СОЦІОЛОГІЇ НАНУ.

Рішення є: позитивні емоції.

У подорожі людина знаходить, якщо не відповідь-підказку для себе, то принаймні натхнення та багато цікавих думок щодо корисності егоїзму. Любіть себе – купіть квиток туди, де ви ніколи не були…

 

Статтю підготували члени гуртка «Юний журналіст»
Іваненко Ганна, Степаненко Олег,
Ковтуненко Надія, Штрухецька Олена.
За фото вдячні капітану Данилюку Руслану http://yachtvolia.kiev.ua 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook