Днем знань університет розпочинає 122-й навчальний рік

31 серпня 2019 року
     В університеті вже в 122-ге відсвяткували День знань. Багато років поспіль цього дня стадіон стає майданчиком, де показують свої таланти і вміння студенти, і щороку нове студентське поповнення, побувавши на ньому, розуміє, до якого вишу пощастило їм вступити: зі столітньою історією, традиціями і науковими школами. Не став винятком і рік 2019-й.

     Відкрив свято традиційний парад першокурсників, який очолив кінний ескорт – доцент кафедри конярства і бджільництва, майстер спорту Сергій Осадчий з магістрами першорозрядницею з кінного спорту Юлією Гоготою і третьорозрядницею Асею Ян. Почесне право нести хоругву випало першокурсникам, які мають найвищий бал ЗНО – Валерію Молчану, Василю Калиті, Миколі Подлєсному, Максиму Буткову, Софії Сальник, Анастасії Баламут і Тамілі Іземенко. А слідом за ними на полі з’явилися учасниці ансамблю барабанщиць «Литаври» Ірпінського економічного коледжу.

 

 

 

 

  

 
 

     Державний прапор України підняли першокурсниця факультету ветеринарної медицини, чемпіонка Європи і світу з карате кіокушінкай Юлія Сідельнікова і студент агробіологічного факультету, призер Всеукраїнської олімпіади серед вишів України Олександр Гордієнко. Після чого настав час традиційної посвяти у першокурсники, яку провели декани факультетів і директори ННІ та відокремлених підрозділів.

     На правах господаря гостей і першокурсників привітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Останнім справді пощастило, адже з майже 20 тисяч бажаючих навчатися в НУБіП, які цьогоріч подавали заяви до приймальної комісії, студентські квитки вишу отримали 5,5 тисяч достойних, які сьогодні приєдналися до 28-тисячної сім’ї університету. Сім’ї навчального закладу, який займає провідні позиції у рейтингах ТОП 200 і QS, активно розбудується і підтримує широкі міжнародні зв’язки з 124 науковими установами 40 країн світу.

 

     Україна – унікальна країна, а агробіологічний сектор і аграрна галузь тримають на собі практично всю її економіку. І нам слід пам’ятати: в реаліях четвертої промислової революції маємо йти в ногу з інноваціями, наголосив ректор. Тож, зробивши перший крок і правильно обравши університет, потрібно старанно вчитися, адже викладач може лише відкрити двері до науки, увійти в них кожен повинен самостійно. І на підтвердження цих слів ректор вручив першокурсникам символічний Ключ знань.

 

     Теж символічні залікову книжку і студентський квиток вони отримали з рук першого проректора Ігоря Ібатулліна і проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші.

 

     Після чого залишилося лише запалити Чашу знань, що й зробили кращі спортсмени університету – аспірант механіко-технологічного факультету, майстер спорту з перетягування канату і важкої атлетики Іван Кузьмич і відмінниця навчання, капітан збірної університету з баскетболу Єлизавета Кушнір.

     Це новий етап у вашому житті: до цього вас виховували і «зробили» батьки, але далі все залежить від вас, звернувся до першокурсників голова Київської облдержадміністрації Михайло Бно-Айріян. Та дав їм свої топ-5 порад для досягнення успіху: завжди мрійте і йдіть до мрії, знайдіть своє призначення, вчіться все життя (хай як пафосно це звучить), працюйте (чим більше попрацюєте над собою зараз, тим більше часу на дозвілля матимете після 45 років) і головне – любіть людей.

 

     Як голова Наглядової ради НУБіП Микола Томенко нагадав: місія нашого університету наук про життя – підготувати фахівця екстракласу, виховати патріота (та врешті зробити Київ українськомовним) і відповідального громадянина. І виш з честю з цим справляється.

     Ось вже п’ять років, як до України прийшла війна і слова захисник Батьківщини набули для кожного з нас нового, більш осмисленого значення. І на університетських святкуваннях, коли під тужливе «Пливе кача по тисині» несуть квіти до меморіального комплексу і пам’ятного знаку Героям Небесної сотні, стадіон встає, аби вшанувати пам'ять тих, хто віддав життя за свободу і соборність України. Саме про це був вірш народного артиста України Вадима Крищенка «Любити Вкраїну» і пісня від соліста об’єднаного військового оркестру військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка і 101-ї бригади охорони Генерального штабу «Країна вся єдина, вільна Україна».

     Ще один гість свята президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, звертаючись до студентства, наголосив на необхідності стати інноваційним фахівцем. Тому що сучасній молоді випало жити в умовах інноваційного прогресу, інформаційного суспільства і глобалізованого світу, що означає і жорстку конкуренцію. До того ж, в умовах глобалізації потрібно вміти лишитися патріотом своєї землі!

 

     Від міжнародних партнерів колектив НУБіП привітав ректор Варшавського університету наук про життя Вієслав Білявські. Він особливо підкреслив вагоме значення, яке польські колеги надають співпраці з нашим вишем та побажав студентам відчути радість і задоволення у пошуку правди та навчанні.

 

     Вітальну адресу від Міністерства аграрної політики та продовольства зачитав випускник університету, генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Олександр Жемойда.

     Традиційно на День знань університет дякує своїм друзям. Цьогоріч регалії Почесного доктора НУБіП Станіслав Ніколаєнко вручив голові наглядової ради нашого вишу Миколі Томенку і професорові Державного аграрного університету Молдови Валерію Єнчу.

     Почесними професорами НУБіП стали професор Люблінського університету наук про життя Януш Новак і декан факультету сільського господарства, продовольчих ресурсів та харчування Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф Ральф Шлаудерер.

     Ральф Шлаудерер подякував від себе і своїх колег за високу честь та зазначив: у всіх нас історія співпраці нараховує вже десятиліття. І хоча міжнародна співпраця – то непросто, але тільки спільно ми зможемо подолати глобальні проблеми, які постали перед людством: зміни клімату і надмірне використання природних ресурсів.

     Шоу достойне центральних концертних майданчиків країни – ще одна візитівка Дня знань у НУБіП. Це заслуга творчих колективів кафедри культурології – народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені Станіслава Семеновського, ансамблів бальних танців «Чарівність», «Сузір’я DANCE», вокалістів – народної артистки України Наталії Шелепницької, заслужених артистів України Дмитра Андрійця, Романа Рудого і його вихованців зі студії «7 сходинок», декана механіко-технологічного факультету Ярослава Михайловича, лауреатів міжнародних конкурсів Дмитра Халоєна і Владислава Крупського. А також кращих спортсменів – учасників збірних університету з волейболу, баскетболу, спортивної аеробіки, перетягування канату, гирьового спорту, кіокушин карате. Всі вони разом створили неповторне свято під назвою «День знань в НУБіП».

 

 

Ірина Білоус
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook