ВИКЛАДАЧІ ФАКУЛЬТЕТУ ТВАРИННИЦТВА ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ПРОЙШЛИ СТАЖУВАННЯ В СЛУЖБІ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА ЛИТВИ

31 травня 2019, 7:05

    Доцентом кафедри гідробіології та іхтіології Наталією Марценюк та доцентом кафедри аквакультури Алевтиною Базаєвою 12-18 травня 2019 року було пройдено стажування в Службі рибного господарства при Міністерстві сільського господарства Литви (м. Вільнюс).

      Згідно програми стажування було відвідано рибоводне господарство (відділ по зарибленю південного регіону Литви) в с. Лаукістапо по підрощуванню вугра до маси 2 г, яким проводилося зариблення природних водойм Литви.

    В період стажування разом з провідними фахівцями Служби рибного господарства Литви Ю. Повілюнасом та А. Пілінковським наші викладачі прийняли участь в зарибленні вугром 10 природних озер, які розташовані в районах Таураге, Сілале, Молетаі, Тракаі та Вільнюса. Загалом у водойми було випущено 65 тис. підрощеної молоді вугра.

      Крім того, викладачі відвідали господарство по відтворюванню реофільних видів риб (харіуса та річкової форелі, де вони мали можливість ознайомитися з технологією підрощування холодноводних видів риб в системі замкнутого водопостачання.

      На річці Джура було досліджено місця нересту лососевих риб.

   Також було мали змогу ознайомитися з будівництвом рибоходу на р. Шунія в районі Таураге та роботою діючих рибоходів на річці Юра.

   На фермерському осетровому господарстві була прийнята участь у визначені стадії зрілості осетрових риби за допомогою УЗД.

    Висловлюємо щиру подяку зам. директора Служби рибного господарства Литви Айдасу Адомайтісу та провідним фахівцям Юстасу Повілюнасу та Андрію Пілінковському за надану можливість проходження стажування.

А. Базаєва,

доцент кафедри аквакультури

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook