Легендарний Марк Гінзбург: про сучасні інноваційні технології у сфері робототехніки та штучного інтелекту на ексклюзивній лекції студентам НУБіП

29 березня 2019 року
     На запрошення декана механіко-технологічного факультету професора Ярослава Михайловича відбувалася зустріч студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України з відомим україно-американським мільярдером, членом інноваційної команди сера Річарда Бренсона, бізнесменом, що вперше в світі здійснив продаж нерухомості за криптовалюту з використанням повного циклу технології блокчейн і смартконтракту, ідеологом розвитку робототехніки та штучного інтелекту в Україні Марком Гінзбургом.

     Почесного гостя зустрів та ознайомив з університетом проректор з навчальної і виховної роботи академік Сергій Кваша. Модератором зустрічі виступила доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Чекалюк.
     На лекцію завітали студенти факультетів: механіко-технологічного, інформаційних технологій, конструювання та дизайну, а також ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

     Студенти почули професійну точку зору щодо сучасних інноваційних технологій у сфері робототехніки та штучного інтелекту та можливість розвитку його в Україні. Лектор поділився секретом успіху ведення бізнесу на своєму власному прикладі і багато іншого. Майже три години тривала розмова, студенти ставили питання та дискутували про штучний інтелект, розробленого робота Софія, якого Марк Гінзбург презентував в Україні у жовтні 2018 року і саме тоді було підписано Меморандум про співпрацю українського Уряду та гонконгської компанії Angel Invest в галузі розвитку робототехніки.

 

 

     Марк Гінзбург високо оцінив інженерну підготовку студентів нашого університету саме за поставленими запитаннями і залишив надію на продовження таких зустрічей у майбутньому.


Роман Вовк

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook