Керівництво Київщини ознайомилося з підготовкою фахівців у Немішаївському агротехнічному коледжі

20 березня 2019 року
     19 березня 2019 року очільник Київської облдержадміністрації Олександр Терещук відвідав ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» в ході своєї робочої поїздки до Бородянського району.

     Разом з ним завітали керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, зокрема, Віра Рогова – директор департаменту освіти і науки, Михайло Шкурін – керівник патронатної служби. Ще одним високоповажним і дуже бажаним гостем став Ярослав Москаленко – народний депутат України.
     До участі у заході долучилося й керівництво району – голова Бородянської райдержадміністрації Вадим Чередник, голова Бородянської районної ради Георгій Єрко, заступник голови адміністрації Валентин Корнієнко, керівник Бородянського районного відділу ГУ МВС України в Київській області Вадим Павленко, депутат обласної ради Сергій Федорченко, голова селищної ради Сергій Замідра.

     Делегація на чолі з директором коледжу Володимиром Альохіним ознайомилася з матеріальною базою коледжу, проінспектувала студентські гуртожитки, приміщення, де розміщено лабораторію квітникарства. Відвідали стоматологічний кабінет, спортивний зал, котельню, стадіон, начальний корпус №4, лабораторію переробки продукції тваринництва, начальний корпус №8, новостворену лабораторію фінансового відділу. Олександр Дмитрович залюбки сфотографувався зі студентами в спортивному залі та цікавився їхнім навчанням і побутом.

     Спілкування з колективом коледжу продовжилося в оновленому бібліотечному центрі.

     Першим – на правах господаря – виступив директор коледжу Володимир Альохін, який зупинився на питаннях, що стоять перед аграрною освітою, зазначивши що колектив коледжу робить все для того, щоб зберегти славу навчального закладу та примножити матеріально-технічну базу. Зазначив, що колектив вдячний представникам влади за підтримку і допомогу, адже ми єдиний навчальний заклад, який отримав вагому допомогу з держбюджету – а значить, ми на це заслуговуємо.

     Беручи до уваги вагоме соціальне значення підготовки молодшого спеціаліста, колектив просить сприяти фінансуванню вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації за рахунок коштів державного бюджету України. Директор зазначив, що колектив коледжу підтримує прогресивні освітні реформи і готовий до того, щоб на базі коледжу був створений навчально-практичний центр з професійної підготовки фахівців та студентів, який би об’єднав 2-3 школи ( академічні ліцеї), 1-3 професійні ліцеї (ПТУ), коледж та НУБіП України. Зважаючи на те, що стрімко розвивається інфраструктура, зростає незабезпеченість педпрацівників житлом, необхідно допомогти у залученні програм для будівництва житла (гуртожитків) для працівників коледжу і соціальної сфери навколишніх сіл, а також допомогти у встановленні законності в земельних питаннях.

     Як депутат селищної ради, Володимир Ілліч підіймав питання щодо стратегічного плану розвитку регіону, а саме просив розглянути питання збереження лікарні в смт. Немішаєве і закупівлі нової діагностичної апаратури для досліджень хворих (зокрема УЗД, сучасного кардіографа та іншої апаратури). Від імені мешканців смт. Немішаєве та колективу ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» просив посприяти у проведенні реконструкції очисних споруд та в зв’язку з великою аварійністю на перехресті траси Київ-Ковель-Ягодин та вулиці Технікумівській відновити світлофор на регулювання руху.

     Голова Київської обладміністрації у своєму виступі зазначив, що з великим задоволенням їхав на зустріч з нашим колективом, адже питання освіти є першочерговими, особливо питання професійної підготовки молоді та її подальшого працевлаштування в Україні, а не за кордоном. Олександр Дмитрович наголосив, що обладміністрація опікується освітніми закладами, прагне допомогти у вирішенні нагальних проблем. Тож очільник області пообіцяв, що всі озвучені директором питання обов’язково будуть розглянуті і вирішені.

     Народний депутат України Ярослав Москаленко зазначив, що аграрна освіта для України є дуже важливою і допомога голови обладміністрації буде доречною для коледжу. Ярослав Миколайович високо оцінив професіоналізм педагогічного колективу щодо організації навчально-виховної, методичної та практичної роботи, зазначивши, що колектив ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» є яскравим прикладом оптимізму і самовідданої роботи.

     Зустріч з високопосадовцями пройшла у надзвичайно дружній і доброзичливій атмосфері. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю і підтримку освітніх закладів аграрної сфери.

Олена Кищук
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook