Особливості стилю «шеббі-шик» та «прованс» в розрізі семінару «Сучасні матеріали для опорядження і реставрації меблів»

21 лютого 2019 року

   20 лютого 2019 р. на кафедрі технологій та дизайну виробів з деревини відбувся семінар «Сучасні матеріали для опорядження і реставрації меблів», проведений за ініціативою співробітників кафедри та Української Асоціації Меблевиків. Від УАМ з цікавою доповіддю виступили представники компанії «Colormarket».  

   Було висвітлено цікаві моменти процесів опорядження деревини. Зокрема, зупинилися на особливості стилю «шеббі-шик» та «прованс». Сьогодні саме цей стиль є трендовим за кордоном, а в Україні тільки набуває популярності і переважно використовується в сегменті HoReCa.
   Керівником напрямку деревобробка в компанії «Colormarket» Дмитром Орлом та технологами Віталієм Бирко і Вадимом Суско були проведені практичні заняття з відворення покриття «шеббі-шик», при цьому були використані екологічно чисті вироби.

   На початку висвітлення особливостей стилю «прованс» студенти обережно реагували на таке дизайнерське рішення, оскільки більшість з них працює з деревиною, полюбляє її як матеріал, і вважають, що текстуру деревини недоцільно закривати непрозорим покриттям. Проте по мірі висвітлення практичних навиків в яких прийняв студент 2 курсу Коломієць Олександр, виник жвавий інтерес до можливості самостійного використання технології при оновленні застарілих меблів, щоб надати їм друге життя.

 Найбільше зацікавлення викликала технологія реставрації меблів. Під час демонстрації практичних навиків з реставрації меблів студенти вже змагалися за право спробувати полагодити ушкоджені ділянки плитних матеріалів та виробів з масиву деревини.

  

   Семінар був настільки цікавий, що студенти не хотіли відпускати доповідачів!!!
  З’ясувавши, що компанія «Colormarket» проводить семінари для виробничників 14 студентів виявили бажання приєднатися до події!
  Викладачі кафедри, які теж були присутні на семінарі висловлюють велику подяку компанії «Colormarket» і сподіваються на продовження співпраці з Українською Асоціаціє Меблевиків, що сприяє впровадженню дуальної освіти!!!

 

О. Пінчевська
завідувач кафедри технологій та
дизайну виробів з деревини
О. Баранова
Ст. викладач кафедри технологій та
дизайну виробів з деревини

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook