Лазерне сканування – майбутнє геодезично-картографічних технологій геодезії та землеустрою!

24 січня 2019 року
23 січня 2019 року співробітники кафедри геодезії та картографії факультету землевпорядкування НУБіП України Т.О.Євсюков, Б.М.Ярова та  студентки першого курсу 2 групи Матейченко Анастасія і Музуріна Таня відвідали семінар «Нові горизонти лазерного сканування».
У ході роботи семінару фірма Leica Geosystems представила нові лазерні сканери #BLK360 та #RTC360. Важко уявити сьогодення без інноваційних технологій, тому компанія Leica Geosystems не стоїть на місці, а створює нові моделі приладів для геодезичних і землевпорядних робіт.
Представники компанії детально розповіли про потенціал нових сканерів, які володіють унікальним властивостями швидкісних високоточних приладів та оптимальним рішенням для усіх задач: створення 3D моделей величезного промислового комплексу, детальної схеми трубопроводів, плану поверху, зйомки кар'єрів, складів сипучих матеріалів, протяжних інфраструктурних об'єктів і навіть знімання фасадів хмарочосів. Вони також можуть працювати при температурах від - 20 С до +50 С. Усі ці переваги роблять сканери ScanStation найкращими у своїй справі. Учасники семінару мали можливість ознайомитися з будовою і принципами роботи лазерних сканерів #BLK360 та #RTC360.
Leica Geosystems наразі співпрацює з такими компаніями, як AutoDesk, BIM, ESRI, які є провідними та у розвитку програмного забезпечення та геоінформаційних технологій. 
Під час презентації приладів учасники конференції змогли бути свідками лазерного сканування аудиторії, в якій вони знаходилися. Сканер Leica BLK360 виконав панорамне сканування менше, ніж за три хвилини, після чого усі мали можливість познайомитися з отриманим  результатом у вигляді зображення і 3D моделі. Сканер на даний момент є одним з найпростіших у використанні. Його основні показники: сканування - 360 000 точок у секунду, дальність 60 метрів, невидимий інфрачервоний лазер, вага всього один кілограм.
Розробники при створенні геодезичних приладів дотримуються правила -  «інструмент має бути простим для використання», тому нові моделі дозволяють виконувати роботу за коротший термін, ніж раніше, що дуже прискорює процес отримання необхідної інформації, контролю дотримання технологій будівництва тих чи інших споруд. Також фірма не зупиняється на досягнутому, розроблюючи сучасніші технології, які ми зможемо побачити вже у найближчому майбутньому.
 
Анастасія Матейченко,
студентка 1 курсу 2 групи факультету землевпорядкування
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook