На факультеті аграрного менеджменту відбувся конкурс студентських проектних ідей

29 грудня 2018 року

     В кінці року прийнято підводити підсумки роботи та демонструвати свої досягнення. Ось і на факультеті аграрного менеджменту відбувся конкурс студентських проектних ідей, організований кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту, на якому студенти 3 курсу спеціальності «Менеджмент» презентували свої напрацювання у сфері генерування проектних ідей та написання проектних пропозицій. Студенти демонстрували знання і навички, які вони здобули протягом семестру, вивчаючи дисципліну «Основи бізнес-проектування» та співпрацюючи з доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, керівником наукового гуртка «Менеджмент і сьогодення» Тетяною Лобунець.

     Оцінювало роботу студентів компетентне журі, до складу якого ввійшли:

  • заступник декана факультету аграрного менеджменту, к.е.н. Збарська Анна Василівна;
  • доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, к.е.н. Ралко Олександра Сергіївна;
  • доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, к.держ.упр. Алексеєва Катерина Аандріївна;
  • магістр 2 року навчання спеціальності "Менеджмент", відмінниця освітньої програми "Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами" Швед Діана.

     На конкурс студентами було подано більше десятка проектів і переважна частина були присвячені проблемам студентського життя в НУБіП та аграрній сфері.
     Відкрили конкурс дівчата 4 групи: Васильчук Тетяна, Гомоль Олеся та Степанська Валерія, які презентували проект: «Запуск власного велопрокату «NULESbike» на території НУБіП України». Реалізацією свого проекту вони запропонували вирішити проблему переміщення студентів, викладачів та мешканців студмістечка від гуртожитків/помешкань до навчальних корпусів, пересадивши пасажирів із завжди переповнених мікроавтобусів 212 маршруту на велосипеди. Всі присутні охоче включили в обговорення цієї ідеї, а дівчата завзято відстоювали свої позиції, свій проект.

     В тандемі з цим проектом, хлопці з цієї ж групи: Корнійчук Тимофій, Красій Максим та Прасол Владислав розробляли проект створення мережі велосипедних доріжок на території НУБіП України, проте, на жаль, вони взяти участь у конкурсі не змогли…
     Студенти Кобизький Павло та Чорна Дарія (також представники 4 групи) винесли на розсуд журі проектну ідею створення багатосерійного мультфільму «Cat, Cow and Me», головною метою якого визначили – ознайомлення дітей дошкільного віку з навколишнім світом, а саме з аграрним середовищем, як невід’ємною складовою наого життя, розвиток у них бережливого ставлення до природи та надання можливості зрозуміти її цінність. Присутні погодилися з думкою доповідачів, що сучасні мультфільми спотворюють уявлення дітей про те, як насправді виглядає і живе навколишній живий світ.

     Загалом, ідея створення мультфільму присутнім студентам і викладачам сподобалася. Членами журі було підтримано думку випускати серії мультфільму декількома мовами.
     Проектну ідею щодо покращення студентського дозвілля шляхом відкриття на поряд з територією нашого університету анти-кафе «FREEDOM» презентувала студентка 2 групи Пелех Маргарита. Соціальною метою проекту було визначено – створення затишного закладу із смачною кухнею, місця проведення тематичних заходів, де молоді люди матимуть можливість знайомитись, заводити друзів, зустріти кохану людину та цікаво провести вільний час. Найбільше запитань у присутніх викликала назва закладу, чому саме анти-кафе? На що Маргарита відповіла, що головного ціллю відвідування закладу буде все ж таки не їжа, а місце для знайомства та спілкування.

     У 2 групі, студентами Ситніком Ігорем та Соболєвим Денисом, був також підготовлений «екологічний» проект зі здорового харчування на тему: «Відкриття на території НУБіП фреш-бару». Хлопці переконливо аргументували, що потреба у подібному закладі давно назріла (і з цим можна погодитись), однак прийти і захистити свою ідею на конкурсі не змогли у зв’язку зі станом здоров’я.
     Проект, що виходить за межі університету – на рівень міста, підготували студентки 3 групи Галиця Ольга та Гудим Катерина і присвятили його створенню київського брендового одягу. Дівчата доводили, що по ряду факторів Київ можна вважати невизнаною культурним центром Європи. А зростання інтересу всього світу до України та нашої столиці, яке спостерігається останніми роками, актуалізує потребу у створенні лінії київського брендового одягу. При чому популяризувати вони вирішили одяг, що виробляється фабрикою «Киянка», наносячи на молодіжні моделі відповідні емблеми міста. Всіх дуже захопив патріотичний настрій дівчат, а члени журі внесли ідеї як краще і ефективніше даний проект можна реалізувати у життя.

     На завершення виступала студентка 2 групи Кургузенкова Анастасія, яка презентувала бізнес-план по відкриттю магазину квітів під назвою «8 Березня». Її презентація була наповнена несподіваними ідеями, які викликали найбільшу дискусію серед присутніх.

     Заслухавши усіх, члени журі взялися підраховувати бали, і вийшло так, що перші два проекти набрали їх найбільше, при чому однакову кількість. Тому перше місце та звання «Краща проектна ідея» здобув проект створення мультфільму «Cat, Cow and Me».
     Також перше місце та звання «Краща презентація проекту» здобули дівчата з ідеєю запуску власного велопрокату на території НУБіП України.
     Проектна ідея по відкриттю анти-кафе «FREEDOM» отримала звання «Актуальна студентська потреба», а дівчата з проектом по створенню київського брендового одягу отримали сертифікати за «Кращий захист».



     Відзнаки переможцям вручив декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Дмитрович Остапчук. На завершення він подякував студентам за цікаві ідеї та творчий підхід у пропозиціях щодо їх реалізації і побажав усім не зупинятися на півшляху, а реалізовувати свої напрацювання у життя.

Тетяна Лобунець

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook