Досягнення гуртка у конкурсах Тижня філософії у НУБІП

30 листопада 2018 року

На Тижні філософії було проведено 2 конкурси: конкурс художніх робіт на філософіські теми та конкурс філософських есе.

Художня роботи студенки 2 курсу, голови студорганізації факультету землевпорядкування Марії Андрєєвої посіла 2 місце!

Студентка факультету землевпорядкування Юлія Вдовкіна написала чудове есе на тему "Коронація філософського слова". Нажаль, комісія його не віднесла до найкращих, але на нашу думку Юля продемострувала неабияке володіння філософіським словом. Тому ми повністю публікуємого його на нашому сайті:

Багатьом відомо, що слово «філософія» з давньогрецької дослівно перекладається як любов до мудрості. Саме давньогрецькому мислителю Піфагору і приписують авторство цього терміну.

З давніх давен знаходилися люди, які з допитливістю цікавились навколишнім світом, старанно вивчали його різні прояви та намагались знайти закономірності. Під філософією малась на увазі наука взагалі. Саме тому до висловів філософів всіх часів ставились з повагою, бо відчували в них велику мудрість зібрану у короткому реченні.

Філософія, як любов до мудрості, відображає прагнення людини до пізнання світу, як в цілому так і в окремих сферах діяльності, з метою досягнення високого рівня обізнаності та досконалості. Філософське мислення допомагає людині краще розуміти світ, надає можливість проаналізувати певні явища або події, знайти найкращі шляхи вирішення тих чи інших ситуацій.

Знання та розуміння історії філософської думки, починаючи від її витоків, дає можливість людині краще осягнути взаємозв’язки навіть буденних речей та явищ і сформувати своє світобачення.

Філософське слово є втіленням мудрості, яку люди накопичували століттями, вдосконалюючи свої знання. Адже для того, щоб пізнати світ, необхідно не лише просто бачити події, які відбуваються, а потрібно вміти аналізувати їх та в подальшому житті на підґрунті здобутих знань та досвіду вміти знаходити для себе найкращі шляхи реагування на них.

Саме тому такого великого визнання здобула філософія, яка навчила людей бачити світ не тільки таким, яким його сприймає людина за допомогою органів відчуття, а дещо глибше, мислячи.

З давніх часів людина прагнула осягнути світ, зрозуміти все те, що вона бачить і чує, пояснити всі події. Саме ця мета дозволила людині збагачуватись духовно, покращувати умови свого життя, цінувати навколишній світ. Слово ж виступає сполучним елементом між мисленням та реальним світом.

Філософське слово постійно робило і робить величезний внесок в збагачення світової культури. Вислови найдавніших філософів є актуальними і зараз. Не має значення століття, в якому сформувалась філософська думка з певного аспекту життя, як і не важлива країна, в котрій народився філософ, що сформував цю думку, філософське слово є вічним у часі та безмежним в просторі. Мова, якою було сформоване це слово, також не є чимось вагомим, адже філософія на всіх мовах світу є незмінною, вона настільки неосяжна в повній мірі, що не може бути конкретизованою та прив’язаної до періоду світової історії, чи окремої території, чи певноїособи.

Філософське мислення робить життя більш наповненим, надає вагу саме тим цінностям, які відображають моральні чесноти людини та допомагають зберегти не тільки мир на нашій планеті, і саму нашу планету.

В цьому і полягає коронація філософського слова – його дія поширюється як в часі так і в просторі. А результатом розуміння цього слова та вмінням його застосовувати є духовний розвиток, майстерність бачити та відчувати красу світу, гармонійне життя людини, яка в цивілізованому світі, де панує розум, є особистістю.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook