Викладачі та студенти НУБіП України прийняли участь у VII Міжнародній науковій конференції молодих вчених Мережі центрів аквакультури країн Центральної та Східної Європи (NACEE)

19 грудня 2018, 18:40

      11-14 грудня 2018 року викладачі та студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів мали змогу відвідати Білоруську сільськогосподарську академію (м. Горки).

     Доцент кафедри гідробіології та іхтіології Наталія Марценюк та доцент кафедри аквакультури Алевтина Базаєва разом із студентами другого курсу спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» Юрієм Бойко та Володимиром Корецьким прийняли участь в роботі VІІ Міжнародної наукової конференції молодих вчених Мережі центрів аквакультури країн Центральної та Східної Європи (NACEE). Учасників конференції привітали ректор академії Павло Саскевич та технічний секретар NACEE Світлана Лендел. 

    Від України членом президії було призначено доцент кафедри аквакультури Алевтину Базаєву, яка виступила з актуальною доповіддю з питань експлуатації та реконструкції гідротехнічних споруд рибогосподарського призначення.

     Конференція проходила двома мовами (англійською та російською). Учасники мали змогу спілкуватися з колегами із Литви, Угорщини, Білорусі та Польщі.

     Були заслухані цікаві доповіді, які відзначають безперечну актуальність представлених матеріалів щодо вітрифікації статевих продуктів риб, значення рибоходів для мігруючих риб, біологічних особливостей при вирощуванні австралійського червоноклешневого рака, перспектив вирощування кларієвого сома, використання аквапонних установок при вирощуванні риби. Наші студенти проявили значну активність в обговоренні доповідей та дискусіях.

     Студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів Юрій Бойко та Володимир Корецький  (керівник - доц. Наталія Марценюк) достойно виступили на цій науковій конференції молодих вчених та показали високий рівень підготовки.  Це у своїх виступах неодноразово відмічав голова оргкомітету конференції, завідувач кафедри іхтіології та рибництва Микола Барулін.

    Крім того, учасники конференції мали змогу відвідати кафедру іхтіології та рибництва, рибоводно-індустріальний комплекс ВАТ «Форелеве господарство «Лохва». Також була проведена цікава екскурсія по студентському містечку Білоруської державної сільськогосподарської академії.

Доцент кафедри аквакультури

Алевтина Базаєва,

Доцент кафедри гідробіології та іхтіології

Наталія Марценюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook