Практичний семінар українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» пройшов на базі Немішаївського агротехнічного коледжу

4 грудня 2018 року

     В останні дні листопада на базі навчально-виробничої лабораторії тваринництва Немішаївського агротехнічного коледжу у межах українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» пройшла практична частина семінару "Лінійна оцінка молочної худоби та визначення кондицій вгодованості тварин". Участь у ній взяли 20 викладачів закладів вищої освіти зі спеціальності "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва", представники НМЦ "Агроосвіта" та німецький експерт-бонітер Markus Werner.

     28 листопада учасники семінару під керівництвом Markusa Wernera набули практичних навичок користуванням інструментами для вимірювання тварин, взяття промірів і використання їх для оцінки і аналізу екстер'єру молочних корів. А наступного дня за учасниками були закріпленні студенти відділення технології виробництва та переробки продуктів тваринництва. Завданням викладачів було передати їм свої знання і практичні вміння та відпрацювати навички взяття промірів ВРХ за допомогою спеціальних інструментів (мірна палиця, мірний циркуль, мірна стрічка та ін.), а також – визначення ступеня вираженості конкретної ознаки екстер’єру порівняно з бажаним типом за єдиною кількісною шкалою.

 

 

     Markus Werner прийняв звіт від кожної групи студентів, щодо оцінки морфологічних особливостей тварин, які зумовлюють економічність їх розведення, що забезпечується високою продуктивністю, тривалим використанням, хорошими відтворними якостями, міцним здоров’ям, стійкістю до дії несприятливих факторів.

     Для учасників семінару організували також екскурсію територією коледжу, вони відвідали храм, оглянули навчальні приміщення та лабораторії відділень ветеринарної медицини та технології виробництва та переробки продукції тваринництва. Приємно, що гості були приємно вражені оснащенням та матеріально-технічною базою нашого коледжу.

Олена Кищук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook