Факультету обліку і фінансів Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва – 60 років!

11 листопада 2018 року
8 листопада 2018 року кафедра фінансів НУБіП України у складі завідувача кафедри, д.е.н., професора Давиденко Н.М.к.е.н., доцента Лемішко О.О. a також студентів 3 ст. курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Цесар В. i Парасочки П. прийняла активну участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Глобальні принципи фінансового, облікового та аналітичного забезпечення аграрного сектора економіки», що проходилау Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва з нагоди 60 – річчя факультету обліку і фінансів.
З вітальним словом до учасників конференції звернулася проф. Давиденко Н.М., яка передала вітання від НУБіП України та подарунки і відзначила, що факультет має добрі традиції і має обов'язково зберегти їх для майбутніх поколінь. З нагоди 60 – річчя  побажала творчої наснаги та успіхів!
 
Робота конференції розпочалася із пленарного засідання, де проф. Давиденко Н.М. виступила із доповіддю «Проблеми та перспективи фінансового забезпечення розвитку аграрного сектору економіки України».
 
 Доцент кафедри Лемішко О.О. прийняла участь у секційному засіданні (Теоретичні та практичні аспекти функціонування фінансового механізму економічних систем). В рамках конференції викладачі НУБіП України ознайомилися із сучасними науковими доробками кафедри фінансів Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва.
З доповіддю «Фінансова безпеки України: сучасний стан та основні проблеми» виступив Парасочка Павло під керівництвом проф. Давиденко Н.М. В якій розглянув фінансову безпеку України за її складовими, a саме: банківську, небанківського фінансового сектору, боргову, валютну та грошово-кредитну. Провівши аналітичне дослідження за останні 3 роки та надавши пропозиції щодо її покращення.
 
В свою чергу, Цесар Вікторія виступила з доповіддю «Стратегія розвитку аграрного сектору України» під керівництвом доц. Скрипник Г.О. Розглянула пріоритетність розвитку агропромислового сектору України та його провідних галузей на подальшу перспективу за рахунок удосконалення фінансово-кредитної політики держави.
 
Доповіді студентів визвала дискусію серед присутніх науковців, було чимало запитань на яку були надані ґрунтовні відповіді. Слід зазначити, що Парасочка Павло i Цесар Вікторія є членами наукового гуртка «Інвестор», постійно приймають участь у Міжнародних та Всеукраїнських конференціях.
Неординарний погляд майбутніх фінансистів щодо нагальних проблем фінансового, облікового та аналітичного забезпечення аграрного сектора економіки України, викликав жваву дискусію-обговорення науковцями-фінансистами Харкова, Києва, Дніпра, Вінниці, а також державними службовцями та керівниками аграрних підприємств (які також прийняли активну участь у роботі конференції).
Завідувач кафедри фінансів Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, д.е.н., професор Олійник Олександр Васильович з почуттям глибокого задоволення відзначив активну громадську позицію молодих учасників конференції – студентів НУБіП України, та погодився з їх висновками, що стратегічним напрямком фінансової політики щодо аграрного сектору України є впровадження комплексу правових, організаційних і економічних заходів, спрямованих на підвищення ефективності функціонування аграрного сектору економіки.
 
 За ініціативи д.е.н., професора Давиденко Н.М. та завідувача кафедри фінансів Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, д.е.н., професора Олійник О. В. було означено доцільність постійної співпраці між кафедрами, насамперед, у сенсі спільної науково-дослідної роботи щодо фінансового забезпечення аграрного сектора економіки України.
 
Лемішко О.О.,

доцент кафедри фінансів 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook