У Немішаївському агротехнічному коледжі дискутували про сучасний стан біотехнологій у вівчарстві і козівництві

29 вересня 2018 року

     На базі Немішаївського агротехнічного коледжу пройшов Міжнародний науково-практичний форум «Стан і перспективи застосування біотехнологічних методів відтворення у вівчарстві і козівництві. Досвід Канади».

     Організаторами форуму виступили відділення «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва», «BODA GENETICS» (Канада), громадська спілка «Вівчарство та козівництво України», ГО «Асоціація козівників України».

     В роботі форуму взяли участь понад 20 учасників з України і Канади, серед них Inna Eriksson і Rob Macdonald «BODA GENETICS» (Канада), Василь Стефурак (голова ГО «Асоціація вівчарів»), Якименко Наталія (голова ГО «Асоціація козівників України»), Мар’ян Троцький (голова правління ГС «Вівчарство та козівництво України»), Старикова Лариса (керівник аналітичного центру «Аграрний союз України»), Василь Цвик (голова фермерського господарства «Тетяна 2011»), Якименко Нінель (власник ФГ «Татусеві Кізоньки»), Вишневська Оксана (ДУ НМЦ «Агроосвіта»), а також викладачі відділення ТВППТ, «Ветеринарна медицина» і представники преси фахових видань.

     Проведення форуму було присвячене питанням ввезення репродуктивного матеріалу із Канади в Україну, навчання фахівців з репродуктивної біотехнології із залученням іноземного досвіду, сертифікації племінних (генетичних) ресурсів, залучення фермерських господарств України до програми ембріотрансплантації.

     Унікальність форуму полягала в тому, що він поєднав такі невід'ємні складові тваринницької галузі, як практику, освіту та бізнес і став поштовхом до розвитку нових ідей у сфері генетики, селекції та репродуктивної біотехнології у вівчарстві та козівництві. Іноземні гості представили практикам і освітянам можливості підвищення продуктивності овець і кіз при застосуванні сучасних генетичних, селекційних та біотехнологічних методів.

Олександр Вергелес

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook