Бореальні ліси під загрозою?

19 вересня 2018 року

     Саме така клична назва Міжнародної наукової конференції «Cool forests at risk? The Critical Role of Boreal and Mountain Ecosystems for People, Bioeconomy, and Climate» (Холодні (бореальної зони) ліси під загрозою? Критична роль бореальних та гірських екосистем для людей, біоекономіки та клімату), яка проходить 17-20 вересня в Міжнародному інституті прикладного системного аналізу (IIASA, Австрія), який розміщений у чудовому містечку Лаксенбург у колишній літній резиденції (замково-парковий комплекс) Кайзера Австрійської імперії Франца Йозефа І, що 20 км на південь від Відня.

     Понад 150 учасників з усіх куточків земної кулі, а перш за все, дослідники лісів північної півкулі та гірських екосистем зустрілись для обміну результатами наукових досліджень та пошуку рішень з проблем змін клімату, адже у бореальних лісах, як і тропічних, накопичено найбільше вуглецю. Надзвичайно важливою у цих умовах є проблема біоекономіки, пов’язана з отриманням продукції лісу, включаючи деревину. Звичайно, найважливішим об’єктом у цій тріаді є людство – яке отримує унікальне середовище для життя для мільйонів людей.

  

     Представники НУБіП України є активними учасниками цієї конференції, адже матеріали досліджень надіслали біля 10 аспірантів, докторантів та науковців ННІ лісового і садово-паркового господарства. Безпосередню участь у роботі конференції взяли директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, директор ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» Анатолій Карпук та докторант кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Іван Лакида. Доповідь, презентована Іваном Лакидою на тему «Disturbances impact on carbon emissions in forest ecosystems of Ukrainian Polissya» (Вплив порушень на емісію вуглецю в лісових екосистемах Українського Полісся»), а також постерні доповіді викликали жваву дискусію в учасників секційного засідання PN4: Mid-latitude ecotone, яке Івану Лакиді організатори конференції довірили вести разом із відомим професором Корейського університету (Південна Корея) Woo-Kyun Lee.

     Активна участь представників університету у цьому науковому форумі дозволить вивірити напрям і рівень наукових досліджень, які проводяться лісівниками НУБіП України з міжнародними науковими інституціями, і що найголовніше – налагодити творчі контакти з міжнародною науковою спільнотою для співпраці у реалізації наукових проектів і грантів.

Олександра Лещенко,
керівник міжнародних програм
ННІ лісового і садово-паркового господарства

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook