Вибори на посаду голів студентських організацій факультетів/ННІ, голів студентських рад гуртожитків та голови Студентської організацій університету: коли, де і як

13 вересня 2018, 21:21

  Кожен факультет та гуртожиток вже мають кандидатів на посади очільників студентських рад та студентських організацій.
    На посаду голови Студентської організації університету свої кандидатури подали троє – четвертокурсник механіко-технологічного факультету Максим Паламарчук, другокурсниця юридичного факультету Катерина Бамбуза і другокурсник скороченого терміну навчання економічного факультету Тімур Мірзоєв.

  

Дебати

   17 вересня у актовій залі 3-го корпусу відбудуться дебати кандидатів на посаду голови Студентської організації НУБіП України. Претенденти розповідатимуть про свої плани та програму роботи і відповідатимуть на хвилюючі студентів питання. А діюча голова студентської організації Катерина Дювенжи доповість про проведену роботу за 2016-2017 навчальний рік.
     На дебатах також буде затверджено Центральну лічильну комісію, яка буде контролювати процес проведення виборів.

  • Коли голосувати?

     Голосування проводитиметься 19 вересня з 8.00 до 18.00 без перерви. Тобто, виборці, які на 18-ту годину прийдуть до дільниці, матимуть право проголосувати.
     О 18-й один з членів ОВК підійде до входу в приміщення для голосування, запросить усіх виборців, які ще не проголосували, зайти в приміщення та зачинить двері. Отже, ті, хто прийде голосувати о 18.01 і пізніше, вже не зможе цього зробити.

  • Де голосувати?

     Виборчий округ №1 – навчальний корпус №1 (ННІ лісового та садово-паркового господарства, факультети тваринництва та водних біоресурсів, гуманітарно-педагогічний). Місце проведення: хол навчального корпусу.
     Виборчий округ №2 – навчальний корпус №4 (факультети агробіологічний і захисту рослин, біотехнологій та екології). Місце проведення: хол навчального корпусу.
       Виборчий округ №3 – навчальний корпус №10 (факультети економічний і аграрного менеджменту). Місце проведення: хол навчального корпусу.
     Виборчий округ №4 – навчальний корпус №11 (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, факультети конструювання та дизайну, механіко-технологічний, інформаційних технологій). Місце проведення: хол навчального корпусу.
      Виборчий округ №5 – навчальний корпус №12 (факультети ветеринарної медицини, харчових технологій та управління якістю продукції АПК). Місце проведення: хол навчального корпусу.
      Виборчий округ №6 – навчальний корпус №6 (факультети землевпорядкування, юридичний). Місце проведення: аудиторія № 222.

  • Який документ дає право отримати бюлетень?

     Вирушаючи на дільницю, не забудьте свій паспорт або студентський квиток. Пред’явивши один з цих документів члену ОВК, ви отримаєте виборчий бюлетень для голосування.

  • Яка процедура отримання виборчого бюлетеня?

     Прийшовши на свій виборчий округ та зайшовши безпосередньо до приміщення для голосування, вам потрібно:
1) знайти табличку з назвою факультету/ННІ та курсом вашого навчання і підійти до відповідного столу;
2) пред’явити члену ОВК свій документ, що посвідчує особу;
3) за наявності вас у списку виборців на цій дільниці – поставити в ньому у відповідній графі підпис про отримання виборчого бюлетеня.

  • Якщо у списку виборців неправильно зазначені ваші дані?

     Якщо виявилося, що в списку виборців ваші персональні дані внесли з помилкою (неправильно написали прізвище, ім’я, по батькові), то проголосувати ви зможете. Але за умови, що, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку виборців включено саме вас.

  • Якщо я хочу проголосувати проти всіх?

     У бюлетенях відсутня графа «Не підтримую жодного кандидата» чи «Проти всіх». Тож маєте чітко визначатися зі своїм волевиявленням.

  • Хто може перебувати в кабінці для голосування?

     У кабінці для голосування ви маєте перебувати самі, крім випадків, коли внаслідок фізичних вад самостійно не можете заповнити виборчий бюлетень. У цьому разі ви можете скористатися допомогою іншого виборця, крім членів виборчої комісії, кандидата на посаду голови Студентської організації університету, його довіреної особи, офіційного спостерігача, попередивши про це голову чи іншого члена ОВК.

  • Якщо ви зробили помилку у бюлетені?

     Якщо Ви випадково зіпсували виборчий бюлетень або ж помилилися в ньому, то маєте право замінити його один раз. Для цього вам потрібно невідкладно звернутися з письмовою заявою до члена виборчої комісії, який видав бюлетень, з проханням видати інший.
     Інший виборчий бюлетень видається тільки в обмін на неправильно заповнений. У цьому разі у списку виборців навпроти прізвища виборця, який допустив помилку при заповненні виборчого бюлетеня, уповноважений член ОВК робить відповідну позначку про видачу бюлетеня взамін фактично зіпсованого, що засвідчує своїм підписом.

  • Чи можна виборцю залишатися на дільниці після голосування?

     Вкинувши бюлетень до скриньки, ви маєте залишити приміщення для голосування – виборець може знаходитися на дільниці лише впродовж часу, необхідного йому для здійснення голосування.
     Вже почалася передвиборча агітація, тож закликаємо усіх обирати студентського лідера згідно власної думки, а усім кандидатам побажаємо успіху у виборчих перегонах.

Ходій Дар’я,

фахівець відділу виховної роботи та студентських справ 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook